- Emoția unui nou început. Premiera "Iubire cu parfum de lavandă", un serial original, din 31 Octombrie | Joi și Vineri, pe Antena 1 și AntenaPLAY
- UEFA Nations League: Lituania vs România! Tricolorii joacă marți, 15 octombrie, de la 21:45 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY!
Vestea că Enel se retrage de pe piața din România le-a îngrijorat pe cele 3 milioane de clienți ai furnizorului de energie electrică. Unul dintre cei mai importanți jucători a anunțat că în 2023 plănuiește să plece din țară, iar abonații vor să afle acum ce se va întâmpla cu ei în această situație.
Autoritățile îi liniștesc pe clienții Enel, după ce acesta a anunțat că pleacă din România. Ce se va întâmpla cu actualii clienți
Grupul italian Enel, care a anunţat marţi vânzarea activelor din România anul viitor, vine cu precizări şi arată că toate activităţile operaţionale ale companiei în România se desfăşoară şi vor continua să se desfăşoare în mod normal, fără a afecta clienţii finali, transmite News.ro.
De asemenea, Grupul Enel şi-a prezentat marţi și Planul strategic 2023-2025.
“Toate activităţile operaţionale ale Enel în România se desfăşoară şi vor continua să se desfăşoare în mod normal, fără a afecta clienţii finali care vor beneficia în continuare de toate serviciile şi produsele cu care sunt obişnuiţi”, anunţă compania.
Citește și: Tarifele la energie electrică se schimbă de la 1 ianuarie 2023. Românii vor plăti mai puțin pe facturi
Ulterior, după ce compania se va retrage din țară, se presupune că și actualii clienți vor fi preluaţi de cei care cumpără operaţiunile Enel în România. Însă, potrivit Hotnews.ro, nici noua companie nu este obligată să preia contractele pe care nu le consideră avantajaose.
Mai mult, dacă un cumpărător nu doreşte să preia contractele clienţilor Enel, aceştia ajung să fie transferaţi automat la furnizorul de ultimă instanţă. Acesta reprezentând un furnizor dintre cei existenţi în piaţă, stabilit lunar de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), transmite sursa menționată anterior.
Cu toate acestea, se pare că în momentul actual, niciunul dintre furnizorii actuali nu are capacitatea de a prelua toate contractele, așa că soluția se va găsi de comun acord cu cel care va cumpăra opreațiunile companiei.
Autoritățile au ținut să îi asigure pe clienți că nu vor fi afectași direct de noile schimbări. „Se schimbă proprietarul, nu dispare compania”, a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, potrivit sursei citate.
„Vă dau exemplul CEZ, care se numeşte în continuare CEZ, deşi proprietarul nu mai este compania din Cehia, ci un fond de investiţii australian localizat la Londra. Dar clienţii au contract cu compania CEZ şi primesc serviciile CEZ. Nu există niciun motiv pentru care vânzarea ar afecta clienţii. Ieşirea unei companii nu este o tragedie în sine, companiile vin şi ies. Repet, la CEZ, schimbarea mi s-a părut că a decurs bine, nu am văzut nicio schimbare în piaţă. Nu văd de ce ieşirea Enel ar trebui privită altfel decât ieşirea CEZ”, a completat Chiriţoiu.
Și reprezentanţii ANRE au emis un comunicat în care spun că, în niciun caz, nu va fi întreruptă continuitatea în alimentarea cu energie electrică şi gaz.
„În situaţia în care orice operator economic cu activitate în sectorul de furnizare a energiei electrice/gazelor naturale se retrage din piaţa din România, clienţii finali de energie electrică/gaze naturale vor avea asigurată, în mod neîntrerupt, continuitatea furnizării cu energie electrică/gaze naturale, după caz”, a precizat ANRE.
Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro
Un celebru lanț de supermarketuri retrage din magazine două sortimente de iaurt care ar putea fi contaminate cu plastic... Studiu: Bărbații cu un IQ ridicat tind să facă această activitate banală...