Antena Căutare

Redeschiderea școlilor a fost amânată?! Ministrul Sănătății, noi declarații: ”Trebuie să fim precauți. Avem de gestionat a doua cocoașă a acestui episod pandemic!”

Redeschiderea școlilor programată pe 14 septembrie ar putea fi amânată, în cazul în care creșterea cazurilor de coronavirus va fi exponențială. Ministrul Sănătății a declarat, însă, că este prea devreme pentru a fi luată o decizie în acest sens, dar experții analizează fiecare etapă. 

Redeschiderea școlilor a fost amânată?! Ministrul Sănătății, noi declarații: ”Trebuie să fim precauți. Avem de gestionat a doua cocoașă a acestui episod pandemic!”
Redeschiderea școlilor a fost amânată?! Ministrul Sănătății, noi declarații: ”Trebuie să fim precauți. Avem de gestionat a doua cocoașă a acestui episod pandemic!”

Așadar, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, măsurile luate în perioada verii pentru gestionarea pandemiei de coronavirus vor fi analizate, iar în funcție de rezultatele acestora, autoritățile vor ști ce măsuri trebuie să ia în septembrie, atunci când va începe noul an școlar.

De asemenea, el a explicat că există un grup de lucru, o comisie mixtă la nivelul Ministerului Educaţiei, sub conducerea vicepremierului Raluca Turcan, care va pregăti măsuri pentru gestionarea începutului anului şcolar.

Cât timp vom mai fi obligați să purtăm mască? Premierul Ludovic Orban, declarația momentului: „Este cea mai puternică formă de protecție”

”Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului şcolar. De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”, a spus Nelu Tătaru.

Întrebat care este recomandarea lui la acest moment, ministrul Sănătății a îndemnat la precauție: ”În acest moment, pentru toată lumea, înseamnă să ne revenim, să respectăm... Nu mă gândesc (la începerea școlilor - n.r.), noi adaptăm evoluția. La apropierea începutului anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, o să spunem ce putem să facem în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim acest moment, cu tot ce înseamnă măsuri. Sfatul ar fi cel precaut.c a acestui primului moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o în alt registru un pic cam devreme”, a explicat Nelu Tătaru.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Tătaru: ”Nu mai avem acum pârghii ca să controlăm epidemia!”

De asemenea, ministrul Sănătății a declarat că situația este incertă în România, întrucât în ultimele două zile s-au externat la cerere 550 de persoane, între care și persoane asimptomatice. Tocmai de aceea, el susține în acest moment autoritățile nu mai au pârghiile necesare ca să intervină, iar răspândirea intracomunitară a crescut.

"Stați cât mai departe!" Locul în care coronavirusul se ia cel mai rapid, dezvăluit de profesorul Alexandru Rafila

”Recomandăm corpului medical pentru a-i face pacientului care se externează la cerere o trecere în revistă a bolilor pe care le are, ale simptomelor, să-i explice că e mai bine pentru el ca să rămână internat. Dacă nu se reușește, atunci să le explice foarte clar ce au de făcut acasă”, a declarat ministrul la Digi 24.

Bilanțul persoanelor infectate se apropie de 30.000 în România

Până luni, 6 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.223 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.413 au fost externate, dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Ultimă Oră: Lista completă a țărilor „verzi” a fost reactualizată. Cine se poate întoarce în România, fără izolare sau carantină. Ce modificări au apărut

În același timp, numărul persoanelor decedate din cauza infecției cu noul coronavirus a ajuns la 1.768.


"Stați cât mai departe!" Locul în care coronavirusul se ia cel mai rapid, dezvăluit de profesorul Alexandru Ra... Doi deputaţi PSD, amendaţi după un conflict cu poliţiştii chemaţi de personalul unui fast food pentru că cei doi parlame...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x