Antena Căutare

Vama Veche intră în carantină?! Raed Arafat, noi declarații despre răspândirea coronavirusului în România: ”Pot fi luate măsuri locale!”

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a prezentat un raport care arată clar că virusul de răspândește cu ușurință în România și, mai mult de atât, a vorbit despre posibilitatea carantinării unor zone. 

Vama Veche intră în carantină?! Raed Arafat, noi declarații despre răspândirea coronavirusului în România: ”Pot fi luate măsuri locale!”
Vama Veche intră în carantină?! Raed Arafat, noi declarații despre răspândirea coronavirusului în România: ”Pot fi luate măsuri locale!”

Dacă la începutul lunii iunie, acest grafic cuprindea 361 de localități care au cel puțin un caz de coronavirus, acum, numărul acestora a ajuns la 885.

”Asta înseamnă că se răspândesc cazurile. Un caz nu e mare problemă. Nu spunem că această localitate are o mare problemă, dar faptul că numărul localităților este în creștere este un semnal și bineînțeles că aici se pot întâmpla, până descoperim un caz, că mai sunt și altele asimptomatice în jur, care pot răspândi virusul la alte persoane, dintre care o parte să devină simptomatici și să se afle despre ei”, a explicat vineri seara, la Digi24, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

ALERTĂ! Raed Arafat anunță un record negru: "România va raporta peste 800 de cazuri, iar în București nu mai sunt locuri la ATI"

De asemenea, seceretarul de stat a spus că în cazul în care situația se va agrava, pot fi luate măsuri de carantinare a unor zone.

”Este posibil. (...) Oamenii nu trebuie să se teamă de măsuri, ei trebuie să ne ajute ca să nu se ajungă în situația în care să se ia măsuri. Cum ne ajută? Respectând măsurile minime care s-au cerut, de la mască la distanțare, la spălatul pe mâini, la dezinfectare. Dacă ei ne-ar ajuta cu acest lucru și ar respecta regulile, n-am mai ajunge la momentul în care s-ar putea să trebuiască să restricționăm niște activități pe zone limitate sau să începem să avem controale mult mai intense pe respectarea regulilor, să se aplice amenzi, sancțiuni. Nu doresc acest lucru, dar trebuie să găsim o soluție”, a punctat Raed Arafat.

Întrebat ce se va întâmpla la Vama Beche, el susține că în această localitate are loc transmiterea bolii, însă, manifestarea apare câteva zile mai târziu.

Răsturnare de situație! Există ȘASE tipuri de COVID-19. Cum se manifestă fiecare tip de boală

”Controale și respectarea regulilor, la acest moment”, a răspuns Raed Arafat, care a continuat: ”Și asta se face, au început controale din ce în ce mai dese, astăzi exact acesta a fost scopul videoconferinței cu premierul: să se intensifice cât mai mult controalele pe respectarea regulamentelor care sunt impuse, pentru că asta este soluția, în final”, a dat asigurări Raed Arafat.

Record de îmbolnăviri de coronavirus în România

Până vineri, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

A apărut un nou test rapid care detectează coronavirusul! Acesta arată cu precizie cum s-a vindecat pacientul

Totodată, până în prezent, 823 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până vineri, 1.988 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Circulaţie îngreunată pe A2 Bucureşti-Constanţa, la Drajna, unde a avut loc un carambol cu cinci maşini... Horoscop 18 iulie, adus de Camelia Pătrășcanu. O zodie are discuții tensionate cu partenerul de cuplu, alta câștigă bani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x