Antena Căutare

Ce spune Raed Arafat, la origine palestinian, despre conflictul armat din Israel. Declarațiile la cald despre situația tragică

Raed Arafat reacționează în conflictul israeliano-palestinian. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat miercuri că ceea ce s-a petrecut în Israel nu poate fi în niciun fel justificat sau înţeles logic. În calitate de palestinian de origine şi medic care şi-a dedicat viaţa salvării de vieţi, a declarat că nu poate decât să afirme că ceea ce s-a întâmplat este “profund eronat, inuman şi criminal”.

Ce spune Raed Arafat, la origine palestinian, despre conflictul armat din Israel. Declarațiile la cald despre situația tragică
Ce spune Raed Arafat, la origine palestinian, despre conflictul armat din Israel | Hepta.ro/Observator

Conflictul israeliano-palestinian este un conflict în curs de desfășurare între statul Israel și palestinieni, care a început la mijlocul secolului al XX-lea.

Raed Arafat şi-a exprimat condoleanţele pentru toţi cei care au suferit pierderi de copii, părinţi, fraţi, surori şi prieteni în aceste zile tragice. A subliniat că toate evenimentele recente vor rămâne o pată neagră, de neuitat, în istoria umanităţii.

Citește și: Observator de război: Trimișii speciali Bianca Iacob şi Marian Tănase, transmisiuni de sub tirul de rachete HAMAS

Ce spune Raed Arafat despre ce s-a întâmplat în Israel

”Ca palestinian de origine şi medic care şi-a dedicat viaţa salvării de vieţi, nu pot spune decât că ce s-a întâmplat este profund greşit, este inuman şi criminal”, a transmis Raed Arafat.

El a subliniat că violenţa de orice fel nu face decât să genereze mai multă violenţă şi că cei care cred că uciderea civililor, inclusiv a femeilor, bătrânilor şi copiilor, poate aduce soluţii pentru cauza lor se înşeală şi adoptă o abordare primitivă care nu poate fi acceptată de nicio religie sau persoană raţională.

Citește și: Primul lucru pe care trebuie să îl faci la cutremur are legătură cu gazele! Raed Arafat: "Oprești gazele și deschizi ușa"

”Ce s-a întâmplat în Israel nu poate avea nicio logică sau justificare. Ca om în primul rând, dar şi ca palestinian de origine şi medic care şi-a dedicat viaţă salvării de vieţi, nu pot spune decât că ce s-a întâmplat este profund greşit, este inuman şi criminal”, a scris, miercuri, pe Facebook, Raed Arafat.

Acesta apreciază că ”violenţa de orice fel naşte violenţă, iar cei care cred că prin uciderea civililor, femeilor, bătrânilor şi copiilor, vor găşi soluţii pentru cauza lor, greşesc şi demonstrează o abordare primitivă pe care nu o poate accepta nicio religie şi nicio persoană raţională”.

”Condoleanţele mele se îndreaptă către cei care şi-au pierdut copii, părinţii, fraţii, surorile şi prietenii în aceste zile. Toate cele întâmplate vor rămâne că o pată neagră, de neuitat, în istoria omenirii”, a mai transmis Arafat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform ultimului bilanţ raportat de Israel în urma violenţelor generate de atacul declanşat de Hamas sâmbătă dimineaţă, numărul victimelor a ajuns la peste 1.200 de morţi şi 2.700 de răniţi. De asemenea, palestinienii au anunţat că în Gaza au fost peste 900 de morţi.

Jurnaliștii Observator, surprinși, în direct, de un tir de rachete

Observator, Antena 1, transmite LIVE, în toate jurnalele, din mijlocul războiului dintre Israel şi gruparea HAMAS.

Echipa Observator a filmat imagini șocante în oraşul Ashkelon, aflat sub asediul rachetelor Hamas. În momentul unei relatări LIVE, jurnaliștii au fost sfătuiți să se adăpostească într-un buncăr din cauza tirurilor de rachete. Sunt imagini teribile în întreaga ţară.

Continuă evacuările civililor israelieni şi ameninţările teroriştilor că vor începe să execute ostatici. Între timp, atacurile continuă în ambele tabere.

„Au fost atacuri intense și în noaptea trecută. Alarmele au sunat toată noaptea în special în orașele de lângă Fâșia Gaza. Se fac coridoare de evacuare a civililor, cere și ONU acest lucru. Este foarte important timpul pe care îl ai la dispoziție în funcție de oraș și cât de aproape ești de granița cu Gaza pentru a merge să te adăpostești într-un buncăr.

Sunt adăposturi și pe stradă în orașele din sud, ieri ne-am adăpostit undeva lângă gară, unde există adăposturi pentru cei care sunt în stații în momentul în care încep atacurile. Ai la dispoziție de exemplu 30 de secunde de când ai auzit alarma să mergi spre adăpost și cu cât te duci spre graniță timpul scade. 10 secunde au făcut diferența ieri pentru un jurnalist italian care a scăpat cu viață.

La 10 secunde după ce a intrat în hotel, o rachetă a căzut chiar lângă mașina lui. Noi continuăm să ne apropiem de linia frontului și vom reveni cu informații în toate edițiile Observator” - Bianca Iacob, trimis special Observator în Israel.

Imaginile surprinse de echipa Observator vor fi transmise, în direct, zi de zi, în jurnalele Observator, Antena 1, dar și în online, pe observatornews.ro

Citește și: Recomandările autorităților după tragedia de pe litoral, unde 4 persoane au murit înecate. Ce a spus Raed Arafat

Stația de metrou Timpuri Noi din Sectorul 3 își schimbă numele. Care este noua denumire și de ce a fost schimbată... Invazie de ploșnițe în București. Situație alarmantă. Care sunt metodele de eliminare a miilor de insecte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x