Antena Căutare

Ce viață ar duce patronul de la Ferma Dacilor în arestul poliției. Ce le face Cornel Dinicu celor mai săraci din încarcerare

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor care a luat foc în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie 2023, se află în arestul poliției. Ce s-a aflat despre comportamentul său din închisoare.

colaj foto cu cornel dinicu, patronul de la ferma dacilor care a luat foc Galerie
Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor care a luat foc în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie 2023, se află în arestul poliției. | Captură Video Observator

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis în parte, miercuri seară, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în dosarul privind incendiul de la Ferma Dacilor în care au murit opt oameni.

Ei au emis mandat de arestare preventivă pe numele controversatului om de afaceri Cornel Dinicu, cel care înfiinţase şi care administra, în fapt, complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani.

Citește și: Ce se întâmplă în aceste momente cu Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor. Ce decizie au luat autoritățile

Ce la face Cornel Dinicu celor mai săraci din încarcerare și ce remarci ar fi făcut polițiștilor

Conform informațiilor obținute din surse judiciare de Gândul.ro, Cornel Dinicu a fost plasat într-o cameră alături de alte patru persoane pe carenu le cunoalte.

Acesta s-ar fi integrat rapid în grup și ar fi fost de ajutor colegilor săi de cameră, oferindu-le mâncare și alte lucruri de consum, după ce ar fi primit o suma primită pe card de la familie, în timp ce fiul său cel mare l-ar fi și vizitat aducându-i un pachet.

Conform informațiilor furnizat de sursa menționată anterior, în momentul arestării, când a observat becul care pâlpâia din încăpere, Dinicu ar fi spus polițiștilor să fie atenți, deoarece locurile în care el ajunge ar fi susceptibile de incendii devastatoare.

Mai mult, ar fi menționat că, în cazul în care centrul de detenție de la Prahova ar lua foc, „sigur nu scapă nimeni cu viață”, potrivit Gândul.ro.

Citește și: Prima reacție a soției lui Christian Oliver, după accidentul aviatic în care actorul și fiicele lor au murit. Ce a transmis

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor care a luat foc pe 26 decembrie 2023, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Hotărârea instanței nu este definitivă. Mai mult, Judecătoria Ploiești a dispus plasarea în arest la domiciliu a bărbatului, dar și a altor două persoane: Vitomir Adrian Ristin și Adelina Elena Ilie.

Cel care deținea clădirea în care au murit opt oameni a fost acuzat de distrugere din cuplă în urma dezastrului

„Din data de 03.01.2024, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale fașă de trei persoane fizice, respectiv fașă de un administrator statutar și doi administratori în fapt ai societății comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. (…) Fașă de acestea, (…), procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, în sarcina acestora reținându-se, în esență, următoarele: în perioada 2016 – 26.12.2023, cele trei persoane au desfășurat în mod convergent și sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea activității de ‘cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată’, desfășurate la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, județul Prahova”, se arată în mesajul transmis anterior de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, conform news.ro.

„De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcționat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, HGR nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu și a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obținerea avizelor și a autorizațiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru funcționarea corespunzătoare și fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu. Situația expusă anterior a creat premisele izbucnirii și propagării la data de 26.12.2023, în jurul orei 05,45, a unui incendiu ce a condus la distrugerea imobilului și la decesul a 7 persoane fizice, sursa probabilă a incendiului fiind ‘efectul termic al curentului electric”, a anunțat Parchetul, potrivit sursei citate.

Citește și: Reacția sfâșietoare a unui câine, în noaptea de Revelion. Un bărbat din Sibiu a arătat imaginile surprinse de camerele din curte

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Delia Lazar a murit. Creatoarea de modă avea doar 42 de ani. Ce anunț au făcut copiii săi: „Te iubim mama”... Un fenomen neobișnuit din Buzău i-a făcut pe localnici să vină să vadă „minunea” cu ochii lor. Ce au descoperit oamenii ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x