Antena Căutare

Agenţia Naţională Antidrog a dezvăluit! Care este cel mai consumat drog în România

Canabisul este cel mai consumat drog în România, cu o prevalenţă a consumului de-a lungul vieţii de 5,8%, a transmis, vineri, Agenţia Naţională Antidrog. 

Canabisul este cel mai consumat drog în România, cu o prevalenţă a consumului de-a lungul vieţii de 5,8%, a transmis, vineri, Agenţia Naţională Antidrog.

„Potrivit datelor prezentate în pachetele informaţionale lansate de Observatorul European de Droguri şi Toxicomanii în data de 7 iunie a.c., 94% din consumatorii de droguri injectabile, care au fost admişi la tratament pentru consum de droguri în România, în anul 2016, au declarat ca drog principal de consum heroina injectabilă ('Data from specialised treatment facilities suggest that about 94 % of PWID entering treatment use heroin as a primary substance' apud Country Drug Report Romania 2018). Sintagma PWID se referă la 'persons who inject drugs'. În ceea ce priveşte prevalenţa consumului de droguri în ţara noastră, potrivit rezultatelor ultimului studiu în populaţia generală - GPS 2016, canabisul continuă să fie cel mai consumat drog în România, cu o prevalenţă a consumului de-a lungul vieţii de 5,8%", a transmis Agenția, potrivit Agerpres.

Potrivit instituției, pe cea de-a doua poziție în clasamentul celor mai consumate droguri în România se situează noile substanţe psihoactive (NSP) - 2,5%. În top urmează cocaină/ crack şi LSD - câte 0,7%, ecstasy - 0,5%, ciuperci halucinogene - 0,4%, heroină, amfetamine şi ketamină - câte 0,3%.

Legendarul Anthony Bourdain, maestru bucătar, a murit la 61 de ani! Celebrul chef s-ar fi sinucis... Nu scăpăm de vremea capricioasă! Zonele din țară în care meteorologii au emis COD PORTOCALIU de averse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x