Antena Căutare

Cele mai căutate limbi străine din 2024. Engleza nu mai atrage interesul angajatorilor

În calitate de angajat reprezintă un avantaj semnificativ să cunoști o limbă străină sau mai multe. Dacă până acum era important să cunoști limba engleză, un studiu recent arată că engleza nu mai este printre avantajele apreciate de angajatori, fiind inclusă printre cerințele obligatorii.

imagine cu angajati la locul de munca Galerie
Cele mai căutate limbi străine din 2024. | Profimediaimages.ro

Pe lângă engleza, alte limbi străine sunt la mare căutare pe piața muncii și în schimbul acestei cunoașteri sumele sunt semnificative. Adevărul.ro notează că plafonul salarial pentru persoanele care vorbesc doar limba engleză este mult mai mic decât pentru cele care cunosc şi o a doua limbă străină, conform reprezentanţilor marilor companii.

Citește și: O companie mare, prezentă pe piața din România, concediază sute de angajați. De ce s-a luat această decizie

Ce limbi străine sunt la mare căutare în anul 2024

Potrivit datelor oferite de Eurostat, 17% dintre românii vorbitori de engleză afirmă că vorbesc foarte bine, 32% bine iar 52% satisfăcător.

Reprezentanţii unei companii din Iaşi declară: ,,La noi în firmă, salariile pentru cei care optează pentru un post în limba engleză pornesc de la 3.500 de lei net, în funcţie de poziţia ocupată în cadrul companiei. Pentru un post la care se solicită cunoaşterea unei limbi străine în plus, salariile cresc cu cel puţin o mie de lei. Engleza este o limbă foarte cunoscută pentru români, deci nu mai reprezintă neapărat un avantaj la interviurile de angajare".

Limba germană, limba rusă, chineza, franceza, italiana și spaniola sunt limbile străine care îi poate ajuta pe angajați să obțină un loc de muncă mai bine plătit.

Citește și: Când îți poți lua zilele de concediu restante. Cât timp sunt valabile zilele rămase din anul anterior

,,Se caută, în continuare, vorbitori de limba germană. Posturile sunt foarte bine plătite, salariile pornesc de la 4.500 de lei net, în funcţie de postul ocupat. De multe ori este de ajuns ca viitorul angajat doar să cunoască bine limba germană pentru a primi postul. Ulterior, acesta beneficiază de training în cadrul companiei, pentru a căpăta cunoştinţele necesare postului. Totodată, se caută vorbitori de limba rusă, de limba chineză dar şi de franceză, italiană sau spaniolă. Teoretic, cunoaşterea oricărei limbi străine poate conduce la un salariu mai mare", au adăugat reprezentanţii companiei din Iaşi, potrivit aceleiași surse menționate mai sus.

Angajații vor putea beneficia de concediu, program flexibil și muncă de acasă pentru a se putea ocupa de îngrijirea membrilor familiei

Angajații vor putea beneficia de concediu pentru a se putea ocupa de îngrijirea membrilor familiei, fără a mai trece prin extenuare și îmbolnăvire din cauza stresului acumulat, având în vedere un program de 8 ore/zi de la locul de muncă.

Părinții vor putea cere angajatorului ore flexibile pentru a-și putea aduce și duce copilul la grădiniță, dar și pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile.

Directiva le oferă angajaților perioade de concediu pentru a se putea ocupa de membrii familiei care au nevoie de sprijin.

Citește și: Topul celor mai bine plătite joburi din România. Domeniile în care angajații încasează cele mai mari salarii

Rezultate Loto 2 februarie 2024. Report în valoare de peste 29,16 milioane de lei după extragerile de joi... Doi câini fost salvați dintr-o groapă de 15 metri. Printre salvatori s-a aflat și Claudiu Loghin, reporterul Observator ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x