Antena Căutare

Cele mai căutate meserii în străinătate! Germania, Olanda și Marea Britanie au angajat masiv sute de români pricepuți

Joburile în străinatate au devenit prima opțiune a românilor care vor să aibă un trai mai bun. Țara lor nu le-a putut oferi joburi bine plătite și condiții de muncă suficient de bune și au decis să o părăsească, căutând pe meleaguri străine rezolvarea să ducă o viață mai bună. Află în ce domenii s-au făcut angajări masive, dar și cele mai puțin căutate joburi

Cele mai căutate meserii în străinătate! Germania, Olanda și Marea Britanie au angajat masiv sute de români pricepuți Galerie
Cele mai căutate meserii în străinătate! Germania, Olanda și Marea Britanie au angajat masiv sute de români pricepuți

În luna iulie au fost înregistrate aproximativ 23.000 de aplicări pentru joburile din străinătate, mai puţin faţă de luna iunie, dar şi faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

Pentru români, Germania rămâne cea mai căutată țară în materie de job-uri, adunând jumătate din numărul total de aplicări, după care Olanda şi Marea Britanie, care au început să fie alese din ce în ce mai des de către români, mai ales în ultimii doi ani, notează Adevărul.

Atenție, români! Urmează un val de scumpiri. Iată produsele pentru care veți plăti mai mult

13.000 de persoane au căutat un loc de muncă în străinătate.

„Cu toate acestea, vedem două reveniri neaşteptate, respectiv Spania şi Italia, ţări care în ultimul an nu au reuşit să mai intre în top 10 destinaţii alese de românii care voiau să lucreze în afară. Spania este deja pe locul al patrulea. Pe locul al cincilea este Franţa, iar apoi urmează Italia.

Cei mai mulţi români pleacă în aceste ţări pentru joburi în vânzări, construcţii, transport sau agricultură. O altă noutate este apariţia Ungariei în rândul ţărilor care atrag cele mai multe aplicări”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Video | O femeie din Buzău a încercat să îl omoare pe polițistul care a vrut să o tragă pe dreapta provocând un accident la limita tragediei. Ce s-a întâmplat cu omul legii

Germania a scos cele mai multe oferte de joburi pentru români

Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Spania, Cipru, Italia şi Franţa sunt alte ţări pentru care, în luna iulie, au existat peste 1.000 de joburi disponibile.

Cele mai căutate job-uri în străinătate

Viteza le-a adus sfârșitul! Doi minori de 15 ani și-au pierdut viața, iar alte trei persoane au fost rănite grav după ce mașina în care se aflau s-a izbit violent de un stâlp

Nevoia de medici şi asistente fiind în continuare mare în toate ţările din Europa, motiv pentru care "personalul medical" a fost cea mai căutată categorie.

Domeniile în care s-au făcut angajări masive au fost: transport / distribuţie, auto / echipamente, construcţii / instalaţii, administrativ / logistică, producţie şi agricultură.

Cel mai puţin căutaţi au fost specialiştii în audit şi consultanţă, cei care lucrează în publicitate, în industria farma sau în contabilitate.

De ce a crescut numărul de cazuri de coronavirus în București. Prefectul Capitalei: ”Situația nu e îngrijorătoare!”... Scenariile din toamnă pentru gimnaziu și liceu! Se va merge la școală și două săptămâni pe lună, prin rotație...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x