Cimitirul Eroilor, înfiinţat de Regele Ferdinand în localitatea constănțeană Mircea Vodă, arată jalnic chiar în Anul Centenarului!

Cimitirul Eroilor, înfiinţat de Regele Ferdinand în localitatea constănțeană Mircea Vodă, arată jalnic chiar şi acum, în Anul Centenarului! Deşi a fost declarat monument memorial, locul nu este îngrijit şi nu sunt nici indicatoare pentru cei care vor să meargă să-l viziteze.

Cimitirul Eroilor, înfiinţat de Regele Ferdinand în localitatea constănțeană Mircea Vodă, arată jalnic chiar şi acum, în Anul Centenarului! Deşi a fost declarat monument memorial, locul nu este îngrijit şi nu sunt nici indicatoare pentru cei care vor să meargă să-l viziteze.

Autorităţile locale spun, însă, că nu e vorba despre reavoinţă. Doar că nu sunt bani. Pentru restaurarea completă ar avea nevoie de 2 milioane de euro, bani pe care speră să-i primească din fonduri europene.

Drumul până la Cimitirul Eroilor din Mircea Vodă este unul anevoios. Deși e aproape de șoseaua națională este greu de reperat pentru că nu există indicatoare. Doar un banner anunță existenţa monumentului, care - pe zi ce trece - se degradează tot mai mult.

Indicatoarele au existat, dar au prezentat interes la fier vechi şi au fost furate. Edilul comunei se zbate să obţină finanţare europeană, dar sumele sunt uriaşe. Pentru restaurarea totală a monumentului ar fi nevoie de 2 milioane de euro.

La momenutul actual, cele mai stringente, sunt infiltraţiile care se produc prin acoperiş şi soclul de protecţie sau mai bine zis trotuarul imprejmuitor din partea de nord a bisericii, care este foarte, foarte degradat. Problemele mai grave au început acum cinci ani, la 88 de ani de când a fost pusă piatra de temelie a Cimitirului Internațional de la Mircea Vodă.

Autorităţile locale speră să reuşească reîncadrarea monumentului din categoria B la categoria A pentru şanse mai mari de finanţare de la stat. Dacă vor reuşi, peste doi ani vor putea începe lucrările de restructurare capitală.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri