Circa opt tone de echipamente medicale, oferite de România autorităţilor libaneze, pentru a gestiona efectele exploziei de la Beirut

România oferă autorităţilor libaneze circa opt tone de materiale medicale, pentru a fi folosite în gestionarea efectelor exploziei de la Beirut. Materialele vor fi transportate, sâmbătă, în Liban cu două aeronave C-130 Hercules şi C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române. Totodată, doi reprezentanţi ai IGSU vor însoţi echipajul şi vor asigura predarea materialelor medicale.

”România răspunde apelului de sprijin venit din partea autorităţilor libaneze. Aproximativ opt tone de materiale medicale vor fi oferite autorităţilor libaneze pentru gestionarea efectelor exploziei produsă la un depozit de azotat de amoniu din Beirut, la data de 4 august”, au transmis, vineri seară, într-un comunicat de presă comun, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi Ministerul Apărării Naţionale. Tara noastră s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă. ”Guvernul României, societatea civilă şi reprezentanţii diasporei libaneze au răspuns imediat apelului solicitat, iar prin eforturi comune, o cantitate relevantă de echipamente medicale urmează a fi donate către statul libanez. Forţele Aeriene Române s-au implicat în acest demers şi au pus la dispoziţie două aeronave (C-130 Hercules şi C-27J Spartan) care să asigure transportul materialelor medicale indispensabile trantamentelor destinate victimelor”, se arată în document. De asemenea, două cadre ale IGSU vor însoţi echipajul care va asigura transportul aerian şi vor asigura predarea materialelor medicale către autorităţile responsabile din Liban. Din partea Ministerului Mediului, un membru al echipei de protecţie civilă europeană, aflat deja în zona afectată de explozie, sprijină autorităţile în coordonarea forţelor de intervenţie şi a asistenţei internaţionale. Aeronavele Forţelor Aeriene Române urmează să decoleze spre Liban sâmbătă, de pe Baza 90 Otopeni.

Bilanţul victimelor exploziilor care au distrus o mare parte a portului Beirut a crescut la 154 de morţi, a anunţat vineri ministrul libanez al Sănătăţii Hamad Hasan, citat de agenţia oficială libaneză de presă NNA, relatează Reuters.

Hamad Hasan a anunţat că aproximativ 20% dintre cele 5.000 de persoane rănite în exploziile de marţi au necesitat o spitalizare şi că 120 dintre ele se află într-o stare gravă, potrivit NNA.

Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Nativii vor fi puși la încercare pe parcursul zilei. Se anunță o perioadă dificilă pentru trei zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. Ele trebuie să învețe să-și depășească temerile pentru a putea trece cu bine peste problemele care par fără rezolvare. Ziua de 19 septembrie începe cu Venus în zodia Scorpionului care formează o conjuncție nefavorabilă cu Saturn în Vărsător.
Catine.ro
Ultimele știri