Antena Căutare

Codul Muncii, modificat din toamna. Contracte, si pentru cei care lucreaza cateva zile!

Noul cod al muncii aduce modificari importante din toamna! Guvernul vrea sa incurajeze angajarile de tip part-time, astfel incat sa aiba contract chiar si cel care lucreaza doar cateva zile la un proiect. In prezent, se pot incheia contracte de angajare pe o perioada de minimum minim luni. Sindicalistii au insa unele temeri.

Din toamna, codul muncii va fi din nou modificat! Iar cea mai importanta schimbare va fi....flexibilizarea muncii temporare. Mai exact, se urmareste ca persoanele care lucreaza in regim part-time sa fie mai usor angajate.

Pana acum, legea limita angajarea temporara. Se puteau face contracte pe minim trei luni, iar o persoana putea fi angajata temporar, in aceeasi companie, de cel mult trei ori.

Daca specialistii cred ca angajatorii si angajatii au de castigat, sindicalistii au unele retineri. Ei se tem ca, prin noul cod al muncii, guvernul vrea sa faca optional contractul colectiv de munca. Totodata, apar temeri privind concedierile colective, care s-ar putea face mult mai usor.

Expertii in resurse umane sustin insa contrariul. Ei spun ca valul de concedieri s-a cam incheiat. Iar schimbarile din Codul Muncii ar stimula angajarile, fie ele si pe durata determinata.

Guvernul e hotarat sa isi asume raspunderea in Parlament pe noul proiect de modificare a Codului Muncii, cel tarziu, in luna octombrie.

Starea celor 6 bebelusi arsi in Giulesti: Urmatoarele 10 zile sunt hotaratoare!... Marele premiu la 6/49: 25 de milioane de lei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x