Antena Căutare

Constanţa: Vizitele în Spitalul Judeţean au fost suspendate din cauza înmulţirii cazurilor de gripă

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a anunţat că, începând de joi, vizitele în unitatea medicală au fost suspendate, având în vedere numărul în creştere al cazurilor de gripă. În ultima săptămână au fost făcute 164 de teste rapide de gripă, 38 dintre acestea fiind pozitive, şi s-au înregistrat 170 de cazuri de infecţii respiratorii.

"Având în vedere că numărul cazurilor de gripă este în continuă creştere, vă informăm că începând din 6 februarie, se suspendă vizita aparţinătorilor în toate secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Măsura a fost luată pentru protejarea pacienţilor şi a personalului angajat”, se arată într-un comunicat al unităţii medicale. Sursa citată precizează că în perioada 27 ianuarie – 3 februarie, au fost făcute 164 de teste rapide de gripă, iar dintre acestea, 38 au fost pozitive. Tot în această perioadă s-au înregistrat 170 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii, dintre care 87 la copii, şi 176 de cazuri de pneumonie, dintre care 115 la copii. "Gripa debutează brusc, cu febră mare, frecvente dureri de muşchi şi articulaţii, durere de cap şi stare generală alterată. Spre deosebire de gripă, debutul virozelor respiratorii este lent, se remarcă rinoreea, tusea şi răguşeala. Virusurile gripale se transmit de la om la om prin contact direct cu picăturile împrăştiate prin tuse sau strănut sau atunci când picăturile se depun pe mâini sau pe alte suprafeţe. Virusul poate fi transferat astfel către alte persoane care îşi ating apoi zona nasului sau a gurii”, se mai precizează în comunicatul Spitalul Judeţean Constanţa. Medicii recomandă respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea pe mâini cu apă şi săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos- alimentaţie bazată pe fructe şi legume, odihnă şi mişcare), evitarea automedicaţiei şi prezentarea la medic încă de la primele semne de boală, pentru diagnostic şi tratament imediat.

Sursa : news.ro

Primul episod de viscol a făcut ravagii în țară. Zeci de trenuri, anulate în toată țara. Care sunt zonele cu probleme... Constanţa: Aproape 18.000 de elevi au rămas acasă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile / Aproape 40 de local...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x