A murit la doar trei luni din cauza birocrației. Până au primit documentele, copilul s-a dus

Un bebeluș de trei luni a murit la Suceava din cauza birocrației, după ce părinții lui nu au reușit să scoată niște actel medicale, fără să plătească o taxă impusă de Consiliul Județean.

bebeluș mort la Suceava

publika.md

Copilul suferea de o malformație complexă la inimă. Cazul a fost prezentat de asociația ”Inima Copiilor, scrie Antena3.

”Un copil de trei luni a murit sâmbătă dimineață într-un spital din România. Moartea lui - după o suferință cumplită - a fost precedată de o situație absurdă, birocratică. Am vrea să o sistăm. Încercăm să schimbăm ceva pentru copilul de trei luni care a murit ieri dimineață într-un spital din România. Cine ni se alătură?

Situația, a fost următoarea:

Niște părinti amărâți al unui nou-născut cu malformație complexă la inimă nu au putut scoate un duplicat după actele medicale ale copilului fără să plătească o taxă impusă de Consiliul Județean Suceava printr-o hotărâre. Părinții au înțeles situația critică a copilului lor - internat la terapie intensivă, dar voiau - conform dreptului pe care îl au - să mai ceară o opinie medicală. Nu pot fi judecați pentru asta.
Au cerut copie sau referat medical după fișa medicală a pacientului și s-au lovit de refuz motivat de lege: aceasta se poate elibera doar în baza unei cereri la secretariatul spitalului și plătind o taxă care poate varia între 10 lei și 50 lei. “E un serviciu la cerere și se plăteste”, e justificarea departamentului financiar din unitatea medicală, invocând HCJ 216/27.11.2019.

Familia a plătit taxa, a completat cererea și a primit și referatul după câteva zile. La 48 de ore de la primirea hârtiei, copilul s-a dus.

Drama teribilă a femeii care s-a sinucis la patru zile după ce născuse: ”Și-a găsit mama moartă în casă!” Tânăra adusese pe lume un băiețel perfect sănătos

Întrebare:
1. Există un Ordin de ministru 1410 / 2016, emis în mandatul lui Vlad Voiculescu, care prevede că actele medicale solicitate se eliberează la cerere (anexa 3) în maximum 48 de ore. De cine ascultă o unitate medicală de stat? De un Ordin de ministru sau de o Hotărâre a Consiiului Județean?
2. Dacă situația e gravă, de ce atâta ambiție să ții de o procedură birocratică?

Prieteni, distribuiți această postare. Poate ajunge la Suceava și această taxă impusă de Consiliul Județan va fi anulată. Mulțumim!

#share #fărăTaxe #birocrațieabsurdă”, se arată în postarea distribuită de asociația Inima Copiilor, scrie aceeași sursă.

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloween-ul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri