Antena Căutare

Ei sunt oamenii care n-au nicio șansă în fața coronavirusului. Experții, avertisment ferm: ”Pur și simplu distruge sistemul imunitar!”

Kilogramele în plus ne fac vulnerabili în faţa coronavirusului. Doar unul din cinci pacienţi infectaţi, care au ajuns în stare critică şi care sufereau de obezitate, a reuşit să învingă boala. Restul. au murit. Explicaţia medicilor e simplă. Obezitatea duce la o mulţime de afecţiuni care slăbesc sistemul imunitar. Iar organismul nu mai poate lupta. 

Abia întors din Germania, Alin a început să aibă dureri puternice de cap, dureri musculare, frisoane şi febră. Iniţial a crezut că are gripă. Pe 11 martie a fost însă diagnosticat cu COVID-19. A fost pacientul nr. 37 din România.

”Am fost la limita dintre viață și moarte. Trei zile nu am răspuns la tratamente. Starea mi se înrăutățea. Sunt extrem de conștient că mi-a trecut glonțul pe la ureche.”, povestește Alin Goga.

Alin a avut o formă gravă a boalii şi la scurt timp de la internare a ajuns la reanimare.

Coronavirus în România, 4 iunie 2020. Live Update. Crește numărul deceselor provocate de coronavirus în România. Anunțul de ultimă oră făcut de autorități

Cântărea 117 kilograme. La externare, avea cu 20 de kilograme mai puţin. Bărbatul consideră că este norocos.

”Un studiu a analizat persoanele care au decedat. Dintre acestea, 80% aveau obezitate. Deci, practic, dintre pacienţii cu obezitate care au dezvoltat forme critice, doar 20% au scăpat.”, a declarat Cătălin Copăescu, fondatorul chirurgiei obezității laparoscopice în România.

Medicii spun că pacienţii obezi infectaţi cu noul coronavirus, sistemul imunitar e afectat iar organele cedează mai uşor.

Cea mai periculoasă informație ce a apărut despre COVID-19, demontată! Medicii trag semnalul de alarmă: „Nu e de glumit! E big fake news!”

”Se suprapun două neajunsuri: este vorba pe o parte de o tulburare metabolică. Iar peste aceasta vine infecţia cu coronavirus care prin procesul inflamator care iniţiază în organism determină tocmai modificări la nivelul vaselor mici care sunt de natură să creeze uneori disfuncţii care pot pune uneori viaţa în pericol”, susține Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Pacienții care s-au vindecat după forme critice ale COVID-19, erau normoponderali în 80% din cazuri, în timp ce doar 20% dintre persoanele care sufereau de obezitate au reușit să treacă peste acest impas.

Cel mai adesea, formele grave ale bolii COVID-19 sunt asociate cu o serie de afecțiuni cronice. Iar obezitatea asociază și determină o multitudine de suferințe care, din păcate, slăbesc rezistența întregului organism. Această sensibilitate, mai ales în cazul infectării cu noul coronavirus, este accentuată de problemele respiratorii, diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, riscul trombembolic și, nu în ultimul rând, de un sistem imunitar mai vulnerabil pentru persoanele cu exces ponderal.

Anunț de ultim moment! Se scoate izolarea de 14 zile doar pentru românii care se întorc din anumite țări

Studiile realizate până acum arată că persoanele care suferă de obezitate reprezintă 60 – 80% dintre pacienții aflați în terapie intensivă, așadar cu formele critice ale infecției cu noul tip de coronavirus, iar mortalitatea, în aceste cazuri, este de 10 ori mai mare, în comparație cu persoanele normoponderale. Pe de altă parte, pacienții care s-au vindecat după forme critice ale COVID-19, erau normoponderali în 80% din cazuri, în timp ce doar 20% dintre persoanele care sufereau de obezitate au reușit să treacă peste acest impas.

Se fac angajări masive! Mii de locuri de muncă sunt disponibile în România după criza declanșată de coronavirus... În ce condiții vor reveni elevii la școală, din septembrie. Medicul Rafila, noi precizări: ”Trebuie să punem mai puțini ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x