Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Zeci de oameni, revoltați din cauza cozilor uriașe formate la spitale: ”Am venit să-mi fac un test pentru coronavirus și nu pot să intru!”

Zeci de persoane au format, joi dimineață, cozi interminabile în fața Spitalului Militar din București. Fie că aveau programare, fie că au venit doar pentru rețetă, oamenii au stat la coadă ore întregi. 

Potrivit Antena 3, oamenii s-au arătat revoltați de faptul că au fost nevoiți să aștepte ore întregi. Acest lucru s-a întâmplat pentru că mulți pacienți nu au respectat ora programării, dar și din cauza triajului epidemiologic obligatoriu înainte de a ajunge la consultație.

”Eram programată să-mi fac un test de corona și nu pot să intru cu programare făcută, trecută pe listă.”, a declarat o femeie care aștepta la coadă.

Coronavirus în România, 4 iunie 2020. Live Update. Creștere importantă a numărului de infectări, în ultimele 24 de ore! Avertismentul autorităților

Valeriu Gheorghița, medic infecționist Spitalul Militar a declarat că timpul lung de așteptare este pentru siguranța pacienților: ”În momentul de față este important să transmitem un mesaj foarte clar, acela că ne dorim să asigurăm o singuranță a actului medical și a pacienților care se adresează spitalului. Pentru a menține acest nivel de siguranță, având în vedere caractisticile pancienților noștri, și vorbim despre pacienți oncologici, pacienți imunodeprimați, pacienți cu boli cronice debilitante, este foarte important să respectăm un anumit circuit.”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Cea mai periculoasă informație ce a apărut despre COVID-19, demontată! Medicii trag semnalul de alarmă: „Nu e de glumit! E big fake news!”

De asemenea, medicul spune că, la nivelul spitalului, au fost depistați pacienți cu coronavirus, asimptomatici, care veniseră pentru alte tipuri de servicii medicale.

Apelul pacienților cu boli cronice: ”Încetați să mai încălcați drepturile pacienților!”

Drepturile pacienților români "sunt încălcate" în acest moment, în condițiile în care "în continuare sunt internate doar urgențele, iar pacienții sunt amânați până după 15 iunie", atrag atenția reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, una dintre cele mai mari asociații de pacienți din România. Reprezentanții bolnavilor cronici cer Ministerului Sănătății să ia de urgență măsuri.

"Chiar dacă în alte domenii, lucrurile au fost relaxate, nu același lucru se întâmplă și în sistemul de sănătate", afirmă reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice.

Recomandari