Francesco Rivella a decedat pe 14 februarie 2025, la vârsta de 97 de ani. Milioane de oameni i-au adus sincere omagii, mulțumindu-i pentru crearea produsului care a devenit rapid unul dintre preferatele oricui.
Creatorul celui mai iubit desert a decedat. Italianul Francesco Rivella avea 97 de ani. Ce avere a lăsat în urma sa
Francesco Rivella a creat Nutellacea mai faimoasă cremă tartinabilă cu alune din lume. Înainte de a lansa crema, Francesco a lucrat pentru Michele Ferrero, fiul proprietarului celebrei mărci de ciocolată Ferreo - Pietro Ferrero, conform news.ro.
Citește și: Ce poți face dacă ți-a rămas cozonac de la masa festivă. Chef Orlando Zaharia are rețeta perfectă
El a făcut parte din echipa Ferrero responsabilă de studierea materiilor prime pentru a dezvolta noi produse prin amestecarea, rafinarea şi degustarea ingredientelor în căutarea aromelor perfecte. S-a alăturat companiei în 1952.
Citește și: Bounty de casă. Rețetă cu doar patru ingrediente pentru un desert deosebit
De-a lungul carierei sale îndelungate la Ferrero, Rivella a devenit în cele din urmă manager senior în cadrul companiei, care a fost fondată de Pietro Ferrero în 1946.
Înainte ca Nutella să devină produsul iconic care este astăzi, Ferrero a introdus o versiune anterioară a acesteia în 1946, cunoscută sub numele de „Giandujot”, care a fost numită după „gianduja” - o combinaţie de ciocolată şi alune. Acesta a fost începutul unei călătorii care avea să facă din Nutella un nume cunoscut în întreaga lume.
După pensionare, Rivella s-a dedicat cultivării fructelor şi sportului tradiţional italian pallapugno.
Citește și: Rețetă de clătite din sfeclă roșie și banane. Prepară un desert prietenos cu silueta ta
Rivella a avut trei băieţi, o fată şi şapte nepoţi. Francesco s-a născut în 1928 la Barbaresco, Piedmont în Italia. A fost fiul unui vânzător local, iar asta i-a influențat pasiunea pentru arta culinară. Acesta a studiat chimie la Universitatea din Torin. În 1964, a creat desertul Nutella, care a devenit senzație la nivel global.
În 2015, Franceso Rivella a rămas văduv. După pensionare, acesta s-a retras în Alba, unde a și decedat. Francesco a fost înmormântat pe 17 februarie 2025, în Barbaresco, oașul său natal.
Detaliile financiare ale fondatorulu Nutella nu sunt pe deplin publice, însă contribuția semnificativă la brandul Ferrero poate fi un indicator pentru moștenirea substanțială lăsată în spate, conform unei surse. Totodată, acesta avea drepturi și pe brandul Nutella, produs care a generat miliarde de la creație încoace.
Rivella era cunoscut pentru atenția la detalii atunci când dezvolta o aromă nouă. Nu de puține ori a călători în jurul lumii pentru a studia și pentru a-și perfecționa metodele.
Decesul acestuia este cu adevărat un moment instoric în domeniu, Francesco având un impact puternic asupra culturii gastronomice mondiale.
Vezi mai multe stiri externe pe observatornews.ro
Cui îi revine responsabilitatea curățării trotuarelor pe timp de iarnă. Bucureștenii sunt indignați... Rezultate Loto azi, 20 februarie 2025. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...