Cum a ajuns România să aibă peste 500 de cazuri de coronavirus într-o singură zi. Ministrul Sănătății dă vina pe CCR: ”Peste 30.000 de pacienți sau suspecți au plecat din izolare”

Criza medicală din România se adâncește după ce zeci de mii de persoane suspecte de infecție cu noul coronavrus au ieșit din izolare, iar alte 1.300 au părăsit centrele de carantină. În același timp, peste 600 de persoane s-au externat din spital. 

Cum a ajuns România să aibă peste 500 de cazuri de coronavirus într-o singură zi. Ministrul Sănătății dă vina pe CCR: ”Peste 30.000 de pacienți sau suspecți au plecat din izolare”

Decizia Curții Constituționale privind carantina și izolarea a avut efecte dramatice în țara noastră, întrucât mii de persoane au părăsit fie centrele de carantină, spitalele ori au ieșit din izolare.

"Au plecat 30.000 de pacienţi sau suspecţi aflaţi în izolare, din 50.000 mai sunt 20.000 şi 1.200 - 1.300 din cei aflaţi în carantină. Din 3.500 mai sunt 2.200. În 24 de ore s-au externat 624 de pacienţi, printre ei aflându-se şi cei care au atins perioada de 10 zile şi au trebuit externaţi, dar sunt şi cei care au solicitat mai devreme această externare", a declarat Tătaru, la un post TV.

Presa din Franța ironizează țara noastră. Le Monde: "Eşti testat pozitiv? Nicio grijă! În România, ești liber să umbli pe stradă"

De asemenea, ministrul Sănătății susține că un pacient infectat cu Covid-19 poate contamina, în perioada în care este contagios, până la 234 de persoane.

Ba mai mult, el a subliniat că izolarea, carantinarea și internarea pacienților asimptomatici aveau rolul de a încerca prevenirea răspândirii comunitare.

Cum te poți infecta cu noul coronavirus aproape instant în concediu. Cât de repede se răspândește coronavirusul într-un restaurant cu autoservire (VIDEO)

"N-am înţeles schimbarea unei legi în timpul războiului, dar dacă totuşi s-a întâmplat, să grăbim totuşi aprobarea acestui proiect legislativ şi promulgarea lui ca să putem să ne facem treaba în consecinţă şi legal. Cred că ne grăbim puţin politic în acest moment. Nu am terminat partea medicală, nu trebuie să punctăm politic pe suferinţa poporului român, nu trebuie să punctăm politic pe suferinţa copiilor noştri, a bunicilor noştri", a mai spus Tătaru.

Vrei să te duci în Grecia? Atunci, vei fi testat pentru coronavirus la punctul de trecere Kulata! Românii testași pozitiv vor sta carantinați într-un hotel sau vor fi trimiși acasă

România atinge vârful pandemiei de coronavirus

În ultimele 24 de ore, în țara noastră, au fost confirmate 555 de noi cazuri, după ce au fost făcute 13.400 de cazuri.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, 18 români infectați cu noul coronavirus au murit. La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste.

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri