Antena Căutare

Cum va fi vremea de 1 Mai! Zonele din țară în care sunt așteptate ploi abundente și vânt puternic

Minivacanța de 1 Mai a românilor va fi umbrită de vremea instabilă, întrucât meteorologii anunță ploi în majoritatea regiunilor. 

Minivacanța de 1 Mai a românilor va fi umbrită de vremea instabilă, întrucât meteorologii anunță ploi în majoritatea regiunilor.

Astfel, conform estimărilor făcute de meteorologi, temperaturile din termometre vor fi plăcute, chiar ridicate, până miercuri, însă sunt așteptate și precipitații. Mai exact, la munte va ploua în cantități importante, iar aversele vor fi însoțite de tunete și de fulgere. De cealaltă parte, însă, pe litoral, vremea va fi frumoasă, dar după-amiaza și noaptea va ploua.

Dacă în cursul zilei de astăzi ploile se vor restrânge și vor fi prezente doar în nord-vestul țării și la munte, vremea va fi capricioasă în celelalte regiuni, unde se vor semnala înnorări temporare. Ba mai mult, în zona de sud-vest a țării sunt așteptate ploi.

Marți, ploile revin și se vor face simțite în majoritatea regiunilor, fiind însoțite de descărcări electrice, iar în nord vestul țării cantitățile de precipitații vor fi însemnate, mai ales seara și în timpul nopții. De asemenea, în sudul țării, vântul va avea intensificări temporare.

Temperaturile scad la munte, unde precipitațiile devin mixte și izolat vor fi condiții de grindină. În restul țării, temperaturile minime se vor încadra între 4 și 11 grade, iar cele maxime între 12 și 24 de grade, în sud-estul țării.

De miercuri, temperaturile scad și în majoritatea regiunilor cerul va fi înnorat, va plouă și va bate moderat vântul. Cele mai mari cantități de apă se vor înregistra în vest, nord, centru și la munte. Pe crește, vântul va bate cu putere, iar precipitațiile vor fi mixte.

Temperaturile maxime nu vor mai depăși 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade. În București vom avea 20 de grade, în Constanța 19 grade, iar în Cluj-Napoca și Iași 16 grade.

Pe litoral, ziua va fi frumos, cu temperaturi agreabile, însă după-amiază și noaptea vor fi averse cu tunete și fulgere, iar vântul va bate cu putere.

Va fi prăpăd! Cod Galben de ploi și inundații, în 18 județe. Acestea vor fi zonele afectate... Prognoza meteo 1 Mai. Cod galben de vreme severă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x