Antena Căutare

Cutremur în România. Un nou seism a avut loc în această dimineață. În ce orașe s-a resimțit

Un nou cutremur a avut loc în această dimineață în România. Câte grade a avut și în ce orașe s-a resimțit.

cutremur în România
Cutremur în România, luni, 19 iunie 2023 | Shutterstock

Un nou cutremur s-a produs luni dimineață, la 08:59:18 în OLTENIA, GORJ. Seismul a avut magnitudinea ml 2.8, la adâncimea de 15.5 km, conform Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, scrie News.ro.

A fost cutremur în România luni dimineața! Seismul a fost resimțit în mai multe orașe din țară. Ce magnitudine a avut

În ce orașe din România s-a resimțit cutremurul din această dimineață

Cutremurul s-a produs la 22km NV de Târgu Jiu, 62km NE de Drobeta-Turnu Severin, 69km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 91km E de Reșita.

Seismul s-a resimțit în Hunedoara, Alba Iulia, Petroșani, Jiu, Deva. La 33 de de la primul cutremur, a urmat și o replică, notează Antena 3.

Pe 13 februarie 2023, în Gorj s-a produs un cutremur cu magnitudine 5.2, iar de atunci judeţul a fost zguduit de mii de cutremure de mai mică magnitudine. În decurs de două luni de la cutremur, se înregistraseră peste 2.100 de cutremure, 36 dintre acestea având o magnitudine mai mare de 3.

Alte patru cutremure în România, după cele două de peste 4.4 grade care au zguduit județul Arad. Unde s-au simțit puternic

Un alt cutremur s-a produs și duminică, 18 iunie, de data aceasta de 3 grade pe scara Richter. Epicentrul seismului a fost în Vaslui.

„În ziua de 18 iunie 2023, la ora 18:26:34 (ora locală a României), s-a produs în Moldova, Vaslui un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.0, la adâncimea de 3.0 km”, se arată în informarea seismologilor de la INCDFP. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 28km NV de Vaslui, 41km S de Iași, 43km E de Roman, 50km NE de Bacău, 66km N de Bârlad, 87km E de Piatra Neamț. Seismologii l-au catalogat ca un cutremur de suprafață, iar ca intensitate a fost trecut în categoria I (imperceptibil, fără producerea unor pagube).

Raed Arafat, recomandări cu privire la cum acționăm în cazul unui cutremur

Nu este recomandat ca oamenii să sune la 112 pentru că au simțit cutremurul.

Oprește gazele și deschide ușa apartamentului: "E posibil ca ușile, uneori, să se blocheze. Atunci, dacă ușa a rămas deschisă pe timpul cutremurului în primele secunde, știi că nu rămâi blocat."

Stai ascuns sub masă pentru a fi protejat: "Nu mai putem să spunem sub tocul ușii pentru că nu mai sunt corelate ușile cu grinzile de rezistență", spune Raed Arafat

Informare pe pe platforma fiipregătit.ro pentru a ști cum acționezi

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Rezultate Loto 18 iunie 2023. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Cum protejezi de rugină suprafețele din metal. Pași simpli și rapizi pentru un efect de durată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x