Antena Căutare

Cutremur puternic în Italia. Zeci de clădiri au fost avariate, iar multe școli au fost închise în urma seismului

Italia a fost zguduită de un cutremur destul de puternic în noaptea de duminică spre luni, când un seism cu magnitudinea de 4,5 pe scara Richter s-a produs în Florența, Italia. În urma acestuia, mai multe clădiri au fost distruse, iar multe dintre școli au fost închise. 

Cutremur puternic în Italia. Zeci de clădiri au fost avariate, iar multe școli au fost închise în urma seismului
Cutremur puternic în Italia. Zeci de clădiri au fost avariate, iar multe școli au fost închise în urma seismului

Confom presei din Italia, epicentrul cutremurului a avut loc între Scarperia e San Pietro și Barberino di Mugello, în provicia Florența. Seismul a avut loc la ora 4:37 și a avut magnitudinea de 4,5. De asemenea, a fost urmat de alte două replici, una de 3 grade pe scara Richter și alta de 3,2.

Primele imagini de la cutremurul din Albania. Trei persoane au murit și alte zeci au fost rănite, în urma celui mai puternic seism din ultimii 20 de ani

Anterior, alte două șocuri puternice, cu magnitudinea 3,2 și 3,4 au avut loc respectiv la ora 3:39 (adâncimea 8 kilometri) și la 3:42 (adâncimea de 9 kilometri).

Cutremurul de 4,5 grade s-a produs la o adâncime de aproximativ 9 km și a durat, conform rapoartelor, de la 8 la 10 secunde. A fost resimțit pe o rază de peste 80-100 km, la Florența, Prato, Pistoia, Empoli, San Miniato și Montecatini, dar și la Bologna, Perugia, Siena și Pisa.

În zona localității Barberino di Mugello, la aproximativ 25 km nord de Florența, unele clădiri au fost deteriorate.

Cutremur de 6,4 în Albania. Mai multe blocuri de locuințe s-au prăbușit. Sunt zeci de răniți

Școlile au fost declarate închise astăzi la Barberino del Mugello, Scarperia e San Piero, Vaglia, Vicchio, Marradi, Dicomano, Vernio și Borgo San Lorenzo. De asemenea, Trenitalia a decis suspendarea traficului feroviar începând cu ora 4:36 pentru verificări pe liniile de mare viteză; Florența – Bologna, Florența – Prato, Florența – Borgo San Lorenzo via Vaglia și via Pontassieve, Prato – Pistoia, Florența – Empoli – Pisa.

Cutremur cu magnitudinea 3,7, în judeţul Buzău... Cine este femeia care a trăit trei luni într-un cort, la marginea pădurii din Brașov. Polițiștii au reușit să o prindă p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x