Antena Căutare

Dan Diaconescu e considerat pericol public

"Lasarea in libertate a lui Dan Diaconescu si a realizatorului de emisiuni paranormale Doru Parv reprezinta un pericol public", considera magistratii Judecatoriei Sectorului 1, potrivit motivarii deciziei de arestare preventiva. In plus, in document se arata ca exista probe ca in cadrul televiziunii OTV au mai fost si alte cazuri de santaj, in afara celui de care sunt acuzati cei doi.


"Inculpatul, prin calitatile speciale pe care le detine, are posibilitatea concreta de a deturna ideea de libertate a presei intr-un instrument profitabil financiar pentru acesta si pentru grupurile de interese economice pe care le reprezinta", explica judecatorii.

Mai mult, magistratii au considerat ca actiunea lui Dan Diaconescu nu este una singulara in cadrul OTV. "In opinia DNA, aceasta emisiune constituie o amenintare directa si nemijlocita care face parte din activitatea de santaj intreprinsa impreuna de cei doi inculpati", se arata in motivare.

In ceea ce il priveste pe Doru Parv, despre care instanta consemneaza ca este recidivist, acesta ar fi profitat la randul lui de calitatea de jurnalist pentru a desfasura activitati ce intra in sfera ilicitului penal.

In motivare se arata ca "exista nenumarate convorbiri telefonice identificate prin specificarea volumului si a filei in care Parv Dorel face presiuni directe asupra lui Mot Ion Florin in sensul ca daca nu va da suma de bani care mai trebuie data, Dan Diaconescu va continua campania de denigrare impotriva acestuia si va difuza pe post materiale compromitatoare la adresa sa".

Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati pentru 29 de zile, miercuri dimineata, prin decizia Judecatoriei Sectorului 1.

ONU – Romania, ruta de tranzit pentru traficantii de heroina din Afganistan... Razie: Politistii din Capitala, pe urmele florarilor evazionisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x