Antena Căutare

Dealerii de droguri ii dau lui Boc pe la nas

Magazinele de vise, inchise de Guvern la sfarsitul lunii februarie, se redeschid. Cu noi droguri legale pe rafturi, evitand lista celor 36 de substante interzise de OUG 6/2010, patronii spice-shopu¬ri¬lor isi vor vedea in continuare, nestin¬gheriti, de treaba. Printre noile produse legale se numara si "Generation 2012", un "ingrasamant" vandut momentan doar pe internet. Noul drog este un praf ale carui reactii adverse sunt mult mai puternice si mai periculoase decat cele ale plantelor deja scoase de la comercializare.


In timpul scurs de la inchiderea magazinelor de vise si pana acum, dealerii nu au avut prea mult de pierdut - stocurile ramase au fost vandute prin superpromotii in cele zece zile "de gratie" acordate de Guvern pentru lichidare, iar apoi activitatea dealerilor s-a mutat pe internet. Forumurile si site-urile specia¬lizate sunt pline de anunturi de vanzare a substantelor psihoactive.


RETELE DE FANI

Cel mai mare distribuitor de plante si substante cu efecte psihoactive din tara, Spice Distribuiton, ii tine pe clientii magazinelor de vise la curent cu evolutia situatiei acestora pe retelele de socializare din mediul electronic. Pe Facebook, Spice SHOP are 275 de fani, iar recent lansatul lor cont de pe Twitter are deja 20 de follow-eri.

Galateanul Alin Rotaru, proprietarul Spice Shop Distribuition, anunta pe Facebook ca "la 26 martie 2010 se redeschid magazinele in urmatoarele orase: Arad, Targu-Mures, Sighisoara, Buzau, Ploiesti, Mangalia!". Discutiile de pe pagina se invart in jurul acestui anunt si a unui nou produs, care se vinde deja cu spor pe internet - Generation 2012.

Centrul National Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO) avertizeaza ca aceasta substanta este extrem de periculoasa si poate duce la moartea consumatorilor. "Este vorba despre un praf comercializat sub acoperirea de ingrasamant pentru plante. De fapt, este o sare de baie, asemanatoare celor incluse deja pe lista substantelor interzise, dar cu o concentratie mult mai mare de substante active. Consumul ei, fie si o singura data, provoaca stari de iritare si de nervozitate necontrolata", spune Gigel Lazar, reprezentantul oficial EURAD (n.r. - Fundatia Europe Against Drugs) la Consiliul Europei.

Tot articolul, in Jurnalul National

Constanta: Pui gratis de Paste din partea Primariei... Catedrala Mantuirii Neamului, in forma de corabie si de cruce latina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x