Antena Căutare

Doi parinti din Barlad au refuzat sa-si inmormanteze bebelusul abandonat dupa nastere, in spital

Doi parinti din Barlad si-au abandonat copilul in spital, pentru ca s-a nascut cu o malformatie grava. La doi ani dupa acest moment, micutul a decedat. Nici dupa moarte parintii nu l-au vrut. Baietelul a stat o saptamana, fara viata, la morga spitalului fara ca nimeni, nici parintii, nici primaria, sa se indure sa-l inmormanteze.

Marius a fost abandonat de doua ori: la nastere si dupa moarte. Avea doi ani si era al zecelea prunc al unei familii din satul Rosiesti. S-a nascut cu mari probleme de sanatate, o malformatie neurologica care-l impiedica sa inghita sau sa deschida ochii, asa ca parintii l-au lasat in spital.

Si tot in spital a murit, dar nici dupa moarte copilul nu a fost dorit. Parintii au refuzat sa-l ia acasa, ca sa-l inmormanteze pe motiv ca nu au bani. Nici primaria nu s-a grabit sa o faca pana cand povestea nu a iesit la iveala in presa.

Povestea trista a copilului de la Barlad nu este singulara. Aproape in orice sectie de pediatrie din spitale gasesti copii care au fost "uitati" de cei care le-au dat viata.

Andrei este de sapte luni in spitalul municipal din Piatra-Neamt. Mama lui este eleva si nu s-a hotarat daca sa-l ia sau nu, acasa. Pana atunci, pe post de mama ii este asistenta-sefa de pe sectia de pediatrie, care lucreaza de 35 de ani in sistem. Asistenta a botezat 21 de copii si cea mai mare emotie a simtit-o cand unul dintre fini a cautat-o, cand s-a facut mare.

Alaturi de Andrei, alti noua copii din Spitalul din Piatra Neamt asteapta sa simta caldura unui camin. De nenumarate ori infirmierele le aduc de acasa hainute si jucarii de la proprii copii.

Statisticile arata ca in Romania, in 2011, peste 60.000 de copii se aflau in centre de plasament sau in spitale in timp ce numarul adoptiilor din acelasi an a ajuns de abia la 1200.

Salariatii de la Institului National de Medicina Legala s-au transformat in patroni de pompe funebre... Rasfatatii din casele de protocol versus oamenii din Romania reala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x