Antena Căutare

"Dosarul Caltabosul": 3 ani de inchisoare, pentru Traian Remes si Avram Muresan

Fostii ministrii ai Agriculturii, Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan, au fost condamanti de Instanta suprema, la cate trei ani de inchisoare cu executare, in "Dosarul Caltabosul", in care sunt acuzati de fapte de coruptie. Decizia nu este definitiva, putand contestata.

Decebal Traian Remes, ministru al Agriculturii in perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de trafic de influenta, iar Ioan Avram Muresan de complicitate la cumparare de influenta, in forma continuata, potrivit DNA.

Potrivit procurorilor, in 13 septembrie 2007 si 23 septembrie 2007, Remes, in calitate de ministru al Agriculturii, ar fi acceptat si primit produse alimentare in valoare de 1.500 de lei si suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorba, care a fost si el condamnat la un an si sase luni cu suspendare, prin intermediul lui Muresan.

"Banii si produsele alimentare au fost primite in scopul favorizarii firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (apartinand fiului omului de afaceri Ciorba Gheorghe) la castigarea a doua licitatii publice de atribuire de lucrari de amenajari funciare, prin exercitarea influentei pe care ministrul o avea asupra functionarilor insarcinati cu derularea procedurilor de achizitie publica, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) Ramnicu Valcea - structura aflata in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale", conform rechizitoriului DNA.

De asemenea, Gheorghe Ciorba ar fi oferit, prin intermediul lui Muresan, si un Audi Q7, in valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat in castigarea licitatiei de la ITRSV Ramnicu Valcea.

VIDEO! Politist comunitar, surprins baut in nameti... FOTO! Uite cum s-a vazut ninsoarea abundenta pe DN1!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x