Antena Căutare

Dosarul "Trofeul calitatii": ICCJ a respins audierea martorilor solicitati de avocatii lui Adrian Nastase

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au respins toate cererile probatorii legate de martorii solicitati pentru a fi audiati de catre aparatorii lui Adrian Nastase, in dosarul "Trofeul Calitatii".

Instanta a apreciat ca citarea si audierea lui Adrian Balaban-Grajdan (fostul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, care a vrut sa retraga institutia din proces, afirmand ca nu exista prejudicii) si a lui Alin Teodorescu nu sunt pertinente si utile cauzei.

"In ceea ce priveste aspectele legate de constituirea sau neconstituirea Inspectoratului de Stat in Constructii ca parte civila sau legate de existenta sau inexistenta unui prejudiciu al ISC, instanta constata ca sunt suficiente probe la dosarul cauzei", a declarat presedintele completului de cinci judecatori.

In privinta reaudierii Rovanei Plumb, a lui Ion Dumitru si a lui Liviu Harbuz, instanta a respins cererea cu motivarea ca audierea martorilor s-a facut la prima instanta, atat in prezenta avocatului, cat si a partilor, acestia putand formula intrebari.

De asemenea, instanta a respins si cererea avocatilor lui Nastase de a fi audiati 30 de noi martori, cu motivatia ca probatiunea propusa nu este concludenta si pertinenta, fiind "un demers excesiv, care ar afecta celeritatea".

Completul de cinci judecatori al ICCJ a respins si solicitarea cu privire la efectuarea de adrese la CSM legate de numirea judecatoarei Ioana Bogdan, motivand ca, din verificarile efectuate de completul de judecata de dinaintea deliberarilor la Biroul de resurse umane ale ICCJ, a rezultat ca aceasta nu are probleme in plan profesional.

Magistratii instantei supreme au reluat, miercuri, discutiile in dosarul in care Adrian Nastase si celelalte persoane acuzate in dosarul "Trofeul calitatii" au contestat condamnarile primite.

In dosarul "Trofeul calitatii", prin decizia din 30 ianuarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a obligat pe Adrian Nastase, Paula Irina Jianu, Diana Gasparovici, Mariana Ioana Popovici si Bogdan Popovici, in solidar cu SC Eurografica SRL, la despagubiri civile catre ISC in valoare de 3.337.452,5 lei.

De asemenea, in 30 ianuarie 2012, fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, de catre ICCJ, in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

In acelasi dosar, Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat in Constructii, a fost condamnata la sase de inchisoare si cinci ani de interzicere a unor drepturi, pedeapsa la care i s-a aplicat un spor de un an.

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL si sotii Marian Ioana si Bogdan Popovici au primit fiecare cate sase ani de detentie, la care s-a aplicat un spor de un an.

Foto: Intactimages

VIDEO! Cea mai veche basilica din Transilvania, transformata in cotet... VIDEO! Bacau: Doi copii dorm in cotet, cu animalele, dupa ce ploaia le-a distrus casa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x