Antena Căutare

Dovlecii au umplut tarabele din Romania! Vanzarile au crescut de Halloween

In piete este sarbatoare! Mai mici sau uriasi, verzi sau oranj aprins, sculptati sau asteptand sa se transforme in placinta, dovlecii au umplut toate tarabele. Si nici cumparatori nu sunt putini mai ales ca preturile sunt pentru oricine are chef de gatit sau petrecut Halloween-ul, maxim trei lei kilogramul.

Nea Nicolae Nedelcu este un agricultor renumit in comuna ilfoveana Vidra. Cultiva de toate. Rosii, castraveti, vinete, dar si dovleci. Inca din primavara se pregateste pentru Halloween. A strans in magazie mai bine de 6.000 de kilograme de dovleci. Iar acum i-a scos pe tarabe. Isi vinde marfa intr-o piata din Capitala, dar si cui bate la poarta. Spera sa scoata mai bine de 5.000 de lei din bostanii lui.

In Capitala, tarabele sunt pline. Dovleacul pentru placinta se vinde cu pana la 3 lei kilogramul. Iar cei pentru decorat costa sute de lei. Si vanzarile merg ca pe roate.
Iar cumparatorii sunt de toate varstele.

Cioplirea dovlecilor sub forma unor capete de monstri este o traditie irlandeza pentru Halloween si reprezinta Lanterna personajului Jack. O lumanare aprinsa este asezata in interior, astfel incat chipul cioplit sa capete o fata demonica.

Pelerinaj cu multe infractiuni, pe Dealul Patriarhiei din Capitala... Romanii au umplut marile magazine in cautare hainelor de iarna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x