Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face! Să nu uităm niciodată acest proverb plin de înțelepciune. Cum roata se întoarce, două firme românești situate în cartierul Burnt Oak, un fel de Mică Românie în capitala britanică, au primit scrisori anonime cu conținut xenofob, iar Ambasadorul României la Londra Dan Mihalache și Ministrul Român de Externe au condamnat incidentul.
Andrei Liviu Chiroșcă, patronul firmei Kroky Fast Food, una dintre firmele care a primit mesajele jignitoare, spune că este obișnuit cu astfel de sutuații și că este pentru a doua oară când primește un astfel de mesaj.
Este de menționat faptul că în plic se mai afla un articol despre trei frați cetățeni români condamnați la închisoare pentru trafic de persoane și exploatare prin muncă.
O scrisoare asemănătoare a fost primită și de un birou de contabilitate, al cărui proprietar este Nicolae Caminschi (originar din Republica Moldova).
Reacția Ambasadorului României la Londra
Cazul din Ditrău, Harghita
S-a iscat un adevărat scandal în Ditrău (Harghita) după ce doi muncitori din Sri Lanka au fost angajați cu forme legale la o brutărie. Sute de localnici au protestat și au amenințat că vor da foc brutăriei dacă brutăria nu va renunța la cei doi străini, care au fost percepuți ca o adevărată amenințare pentru comunitate. Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a dezvăluit detalii incredibile despre acest caz.
Preşedintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, rectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj, afirmă că "întâmplarea" celor doi muncitori din Sri Lanka, angajaţi la o brutărie din localitatea harghiteană Ditrău, are rădăcini mult mai profunde şi o califică drept "excludere", "xenofobie" şi "rasism"
Citește mai multe aici: Scandalul din Ditrău, detalii neștiute! De ce s-au revoltat oamenii pe muncitorii din Sri Lanka, de fapt
O locuință din Neamț a fost mistuită de flăcări. Un băiat de 16 ani a fost găsit carbonizat în pat... Într-un liceu din România au fost organizate spaţii de carantină pentru suspecții de coronavirus...