Antena Căutare

Edu.ro Bacalaureat 2019 - Probele scrise la Bac încep luni! Modele subiecte și rezultate

Edu.ro Bacalaureat 2019 - Probele scrise la Bac încep luni: modele subiecte și rezultate! Află modele de subiecte probe scrise și când se afișează rezultatele

edu.ro bacalaureat 2019:examen probe scrise

Edu.ro Bacalaureat 2019 - Probele scrise ale examenului de Bac 2019 încep luni, 1 iulie 2019, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română (Ea). Conform calendarului de Bac 2019, marți, 2 iulie, are loc proba la Limba Maternă (Eb), miercuri, 3 iulie - proba obligatorie a profilului (Ec), iar joi, 4 iulie, are loc proba (Ed) - cea la alegerea profilului. Află modele de subiecte probe scrise și când se afișează rezultatele

Edu.ro Bacalaureat 2019. În sesiunea de vară iunie-iulie 2019, 135.655 de absolvenţi de liceu susțin examenul de Bac. Examenul de Bacalaureat a început luni, 3 iunie 2019, cu proba de evaluare competențe lingvistice de comunicare orală în limba română.

De luni, 1 iulie 2019, încep probele scrise. Prima probă scrisă care se va susține va fi cea la Limba și Literatura Română. Elevii vor avea trei ore la dispoziție să rezolve subiectele. Acestea diferă în funcție de profil - umanist sau real.

Subiectele sunt concepute de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi au un grad mediu de dificultate. Modele subiecte la probele scrise puteți afla mai jos.

Articolul continuă după reclamă

Bacalaureat 2019. Modele subiecte la probe scrise

Ministerul Educației a publicat pe site-ul subiecte.edu.ro, modele de subiecte la probele scrise ale Bacalaureatului. Pentru cei interesați să afle structura acestora, le publicăm mai jos.

E.a) Limba şi literatura română

E.b) Limba şi literatura maternă

E.c) Matematică

E.c) Istorie

E.d) Anatomie - Biologie

E.d) Chimie

E.d) Fizică

E.d) Geografie

E.d) Informatică

E.d) Socio-umane

Bacalaureat 2019 - 1 iulie, proba scrisă la Limba și Literatura Română

Elevii susțin luni, 1 iulie, proba scrisă la Limba și Literatura Română. Examenul începe la ora 9:00, iar accesul elevilor se va face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul pentru redactarea lucrării scrise Limba și Literatura Română este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Subiectele pot să difere în funcție de profilul la care au studiat elevii - real sau umanist.

A1.ro va publica subiectele care pică la Limba și Literatura Română, după ce vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educației - subiecte.edu.ro

Află ce subiecte au picat la Bac 2018, Limba Română, profil umanist

Află ce subiecte au picat la Bac 2018, Limba Română, profil real

Citește și: Subiecte Bacalaureat 2018, Limba română, edu.ro. Avem subiectele! Ce a picat la Bac 2018

Reguli la Bacalaureat 2019

Toate sălile de examen vor fi dotate cu camere funcționale de supraveghere video și audio. Activitatea de monitorizare a desfășurării examenului de bacalaureat prin intermediul camerelor de supraveghere se va desfășura în conformitate cu o procedură stabilită de Comisia Națională de Bacalaureat.

Comisiile de bacalaureat din centrele de examen verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen, după încheierea probei scrise. În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă ori în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen menționate, din centrul respectiv.

Dacă, în urma verificărilor menționate, se constată existența unor nereguli, fraude sau tentative de fraudă, respectiv nerespectarea reglementărilor privitoare la organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia măsurile ce se impun, care pot merge până la eliminarea candidaților din examen. Comisia de bacalaureat din centrul de examen anunță comisia de bacalaureat județeană, care propune eventualele măsuri de sancționare și anunță, după caz, Comisia Națională de Bacalaureat.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu sunt primiți în examen.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă regulile menționate sunt eliminați din examen, indiferent dacă materialele/ obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Edu.ro Bacalaureat 2019 - Rezultate. Află când se afișează

Potrivit calendarului de Baclaureat 2019, afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.

Citește și: Bacalaureat 2019 începe azi! Ce subiecte pică la Limba Română, oral​

Bacalaureat 2019: Calendar Bac probe scrise

Probele scrise ale examenului de Bac de anul acesta se desfășoară între 1 iulie - 4 iulie, după cum urmează:

  • 1 iulie 2019 - Limba şi literatura română - proba Ea) proba scrisă
  • 2 iulie 2019 Limba şi literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă
  • 3 iulie 2019 Proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă
  • 4 iulie 2019 Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - proba scrisă

Bacalaureat 2019, 3 iunie. Tot ce trebuie să știi despre examen Bac 2019

Bacalaureat 2019 - Top 10 cele mai bune Univerisități din România în 2019

Cel mai bine cotată instituţie de învăţământ superior din ţară pentru anul 2019 este Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj Napoca. Pe locul II este clasată Universitatea din Bucureşti, iar pe III se află Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. Următoarele instituţii de învăţământ superior sunt: Politehnica din Bucureşti (IV), Universitatea de Vest din Timişoara (V), Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (VI), Universitatea Politehnica din Timişoara (VII), Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Academia de Studii Economice din Bucureşti (IX) şi Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava (X).

Clasamentul Universităților din România, în 2018

  • Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
  • Universitatea din Bucureşti
  • Universitatea Politehnică din Bucureşti
  • Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi
  • Univ. de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj
  • Universitatea de Vest din Timişoara
  • Univ. de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti
  • Univ. de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa din Iaşi
  • Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi
  • Universitatea Transilvania din Braşov
  • Academia de Studii Economice din Bucureşti
  • Universitatea Politehnica din Timişoara
  • Universitatea Tehnică din Cluj Napoca
  • Universitatea din Craiova
  • Universitatea din Oradea
  • Universitatea Lucian Blaga din Sibiu
  • Universitatea Ovidius din Constanţa
  • Univ. de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj
  • Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi
  • Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti
  • Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava
  • Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova
  • Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş
  • Univ. de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara
  • Univ. de Ştiinţe Agronomice şi Med. Veterinară din Bucureşti
  • Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti

Ce trebuie să faci ca să fii declarat ADMIS la Bacalaureat

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

- susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
- susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
- obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Rezultate la examenul de Bacalaureat în România

Rata de promovare a bacalaureatului 2018 a fost 69,7%, a anunțat Ministerul Educației. În 2017, promovabilitatea examenului de BAC a fost de 72,9%.

Examenul Național de Bacalaureat sau Examenul Maturității este un examen care se susține la absolvirea liceului, la mai multe discipline de învățământ. Promovarea Bacalaureatului înseamnă încheierea unui ciclu de pregătire. Promovarea bacalaureatului, în general la 18 ani, este necesară pentru admiterea în învățământul superior.


Citește și:

Subiecte BAC 2019 Limba Română: Modele subiecte și programă Bac, Uman și Real​

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - modele subiecte la Istorie

Bacalaureat 2019. Modele subiecte Matematică: mate-info, tehnologic, pedagogic, științe​

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Limba Maternă​

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Geografie​

Bacalaureat 2019. Tot ce trebuie să știi despre examen Bac 2019

Bacalaureat 2019: Edu.ro subiecte BAC 2019 - Modele subiecte Socio-umane

Ei sunt tinerii care au murit în cumplitul accident din Vaslui. Bogdan, șoferul vinovat, urma să se căsătorească în luna... Reparaţii la Podul Grant. Circulaţia pe sensul Turda - Crângaşi este închisă de astăzi. Iată rutele alternative...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x