Efectul crizei: Varstele de pensionare, crescute la 70-80 de ani

Criza datoriilor de stat din zona euro demonstreaza ca guvernele din intreaga lume trebuie sa accepte ca populatia trebuie sa munceasca mai mult, pe masura ce durata medie de viata creste, iar varstele de pensionare vor urca spre 70-80 de ani, considera directorul general al companiei de asigurari de viata AIG, Robert Benmosche.

"Varstele de pensionare vor trebui sa urce spre 70, 80 de ani. Astfel, pensiile si serviciile medicale se vor incadra in buget. Lumea va munci mai mult, ridicand povara de pe tineret", a estimat Benmosche, informeaza Bloomberg, transmite Mediafax.

Pe de alta parte, seful AIG a apreciat ca iesirea Greciei din zona euro ar fi un dezastru pentru tara, iar Europa trebuie sa impiedice acest scenariu.

Grecii trebuie sa inteleaga ca nu exista o iesire usoara din aceasta situatie, iar guvernul trebuie sa-i convinga sa munceasca mai mult, a explicat seful AIG. "Daca nu, daca revin la propria moneda, cred ca se vor confrunta cu o inflatie uriasa, devastatoare pentru cei cu venituri fixe", a subliniat Benmosche.

Grecia are o varsta medie efectiva de pensionare de 59,6 ani, printre cele mai scazute din Europa, in timp ce durata medie de viata este de 81,3 ani, potrivit datelor Bloomberg.

Ultimele știri