Antena Căutare

Schimbări drastice pentru elevi! Vor avea o materie nouă în orar! Ce vor învăța în plus

Elevii din România, indiferent că urmează cursurile unei școli private ori de stat, vor avea parte de schimbări în perioada următoare, întrucât autoritățile intenționează să introducă un nou curs. 

Elevii din România, indiferent că urmează cursurile unei școli private ori de stat, vor avea parte de schimbări în perioada următoare, întrucât autoritățile intenționează să introducă un nou curs.

Mai exact, elevii din România ar putea să beneficieze de ore de educație rutieră la școală, potrivit unui proiect adoptat tacit de Camera Deputaților și pus recent și în dezbaterea senatorilor.

Citește și: An școlar 2019-2020: miere gratuită pentru elevi de la 1 ianuarie 2020

Astfel, în cazul în care măsura va ajunge să se aplice, elevii vor putea participa la ore de educație rutieră începând cu anul școlar 2021-2022. Înainte de a se aplica, însă, este nevoie de votul favorabil al senatorilor și de publicarea în Monitorul Oficial, potrivit avocatnet.ro.

De asemenea, Ministerul Educației Naționale va trebui, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, să elaboreze o strategie privind educația pentru prevenția rutieră a elevilor. Ulterior, elevii, indiferent că sunt înscriși într-o școală de stat ori una de privată, vor putea participa la cursuri de prevenție rutieră organizate în fiecare școală, la diverse intervale (de exemplu, bilunar, trimestrial etc). Apoi, fiecare școală poate decide, la propunerea consiliului profesoral, ca aceste cursuri să se țină la intervale mai scurte, inclusiv săptămânal.

Citește și: Se schimbă totul în învățământul românesc! Elevii ar putea să primească tablete: ”Am putea să avem începând cu anul școlar următor!”

Această propunere apare în contextul în care autoritățile atrag atenția că în jumătate dintre accidentele rutiere ce au loc în țara noastră sunt implicați pietoni, iar în o treime dintre acestea cad victime copii. Potrivit inițiatorilor, singurul mod în care se poate reduce numărul accidentelor în care sunt implicați copii este educația rutieră timpurie, conform sursei citate.

Amendă uriașă pentru un tânăr care a scuipat coji de semințe pe jos, în Arad! Câți bani va fi nevoit să scoată din porto... Pelerinajul religios la moaştele Sfintei Parascheva se apropie. Prețul unei camere de cazare în Iași este exorbitant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x