Antena Căutare

Emil Bărbulescu, nepotul lui Nicolae Ceașescu, a murit la Scornicești

Emil Bărbulescu, fiul sorei lui Nicolae Ceaușescu, care, în ultimii ani, a locuit la Scornicești, lângă casa natală a fostului lider comunist, a murit și va fi înmormântat marți la Scornicești

Emil Bărbulescu, fiul sorei lui Nicolae Ceaușescu, care, în ultimii ani, a locuit la Scornicești, lângă casa natală a fostului lider comunist, a murit și va fi înmormântat marți la Scornicești.

Trupul lui Emil Bărbulescu este depus la locuința acestuia din Scornicești, aflată lângă casa natală a lui Nicolae Ceaușescu, și va fi înmormântat marți după-amiaza, în cimitirul din localitate, lângă părinții și bunicii săi. Bărbulescu, care suferea de mai multe afecțiuni grave, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică în locuința sa, unde se aflau mai multe persoane din familie și apropiați.

Fost comandant adjunct al Miliției județene, Emil Bărbulescu, este fiul surorii lui Nicolae Ceaușescu, Elena Bărbulescu. Emil Bărbulescu a decis în 2007 să deschidă porțile casei în care s-a născut unchiul său și mai apoi a amplasat în fața vechii locuințe și un bust al acestuia.

Într-un interviu acordat AGERPRES în urmă cu doi ani, Emil Bărbulescu a vorbit despre Scornicești și despre singurul proiect pe care l-a avut pentru această localitate — construirea de spații pentru unități de pompieri, parchet și judecătorie — în perioada în care avea influență, înainte de 1989.

"Înainte de '89, eu am decis să se facă judecătorie acolo, așa cum am decis și să se facă pompieri și parchet — erau în subordinea mea pompierii — pentru a degreva Slatina și pentru a deservi mai rapid localitățile din nordul județului. Terminaseră sediul procuraturii și acum, acolo, funcționează Poliția. Nu au mai avut fonduri după aceea să continue și apoi au abandonat definitiv proiectul privind judecătoria", relata Bărbulescu.

Târg culinar caritabil pentru familia Soare din campania "Schimbă o viață"... Vine vara din aprilie! Vreme frumoasă în toată țara și temperaturi de până la 26 de grade Celsius...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x