Căutare Live

Este sau nu periculos să ieși la terasă? Medicul Adrian Marinescu: ”Riscul de transmitere este foarte mic!”

Ziua de 1 iunie a adus redeschiderea teraselor în România, iar mulți se întreabă cât de sigur este să ieși în oraș în această perioadă, când pericolul infectării cu noul coronavirus nu a trecut. Ei bine, Adrian Marinescu, medic primar la Institul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a explicat în ce situații riscul de infecție cu noul coronavirus este minim.

Este sau nu periculos să ieși la terasă? Medicul Adrian Marinescu: ”Riscul de transmitere este foarte mic!”

Mai exact, medicul de la ”Matei Balș” susține că oamenii n-ar trebui să se teamă să iasă la terase, întrucât pericolul este minim, în cazul în care există distanțare între mese.

"Dacă există și distanțarea între mese, cu atât mai mult riscul este minim. Riscul poate să fie în cazul celor care stau la aceeași masă, și în general la masă sunt cei din familie sau cei apropiați. Dacă nu există un contact apropiat prelungit, riscul de transmitere este foarte mic", explică medicul Adrian Marinescu.

Care sunt prețurile pe litoral, după redeschiderea plajelor și a teraselor. De ce se lovesc românii când vor să facă rezervare

De asemenea, acesta spune că reprezentanții teraselor n-ar trebui să păstreze lista clienților și numerele lor de telefon.

"Dacă este o persoană bolnavă, acest lucru se face pentru a se putea face anchetă epidemiologică, logica pot să o înțeleg. Dar concret, când se face o anchetă epidemiologică, când o persoană este bolnavă, acea persoană va spune cu cine a stat la masă, cu cine a intrat în contact apropiat, nu toți oamenii care au fost la terasă. Eu nu văd o utilitate foarte mare în plan practic.”, a mai spus el, potrivit HotNews.ro.

"Dacă se dovedește că într-o zi cineva este bolnav, gândiți-vă ce înseamnă să facem o anchetă epidemiologică: trebuie să îi luăm pe toți care au fost în acea zi la terasă, poate fi un număr extrem de mare, și să știi exact poziția, unde s-au așezat. Cred că este puțin cam mult, mai ales că persoanele asimptomatice au un risc mai mic de transmitere", consideră Adrian Marinescu.

Chinezii au recunoscut, în sfârșit! COVID-19 n-a avut nicio legătură cu piața din Wuhan: „Este cel mai eficient bio-terorist”

Terasele, deschise în România de la 1 iunie

Terasele s-au redeschis începând de astăzi, după ce toate restaurantele din România fuseseră închise din data de 18 marte. Noile reglementări prevăd că trebuie să existe un registru de rezervări a clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică. Președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Robert Chioveanu, a explicat că nu vor fi luate date din actul de identitate și că în registru trebuie notat doar numele și numărul de telefon al persoanei care sună pentru a face rezervarea.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Românii care vor să-și cumpere locuințe cu ajutor de la stat mai au de așteptat. De ce nu poate fi accesat noul program ...
Parteneri
Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia
Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.
Catine.ro
Ultimele știri