Live acumFilm: Aventura in doi
Prime Time 20:50Observator Special

Când și cum vor susține Evaluarea Națională elevii aflaţi în izolare sau depistaţi cu COVID-19. Ce ordin a dat ministrul Educației

Elevii care se află în izolare sau care sunt confirmaţi pozitiv pentru COVID-19 vor susţine probele de Evaluare Naţională conform unei proceduri speciale elaborate de Ministerul Educaţiei. 

Când și cum vor susține Evaluarea Națională elevii aflaţi în izolare sau depistaţi cu COVID-19. Ce ordin a dat ministrul Educației

Hepta

„Pentru elevii care solicită şi primesc în cazuri justificate aprobarea Comisiei Naţionale de susţinere a probelor scrise cu subiectul de rezervă se organizează proba scrisă / probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIIII-a în anul şcolar 2019 - 2020", se precizează într-un ordin al ministrului Monica Anisie publicat vineri în Monitorul Oficial.

Astfel, elevii care se află în izolare sau care sunt confirmaţi pozitiv pentru COVID-19 vor susține probele de la Evaluarea Națională după proceduri ce urmează a fi detaliate de minister.

Potrivit calendarului aprobat de MEC, în intervalul 2 - 5 iunie are lor înscrierea la Evaluarea Naţională, pe 15 iunie este programată proba scrisă la Limba şi literatura română, iar pe 17 iunie - la matematică. Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 18 iunie proba la limba maternă.

Probele orale de la Bacalaureat se anulează! Fără examene de competențe în acest an!​

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14:00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00 - 19,00, şi pe 23 iunie, între orele 8:00 - 12:00, se vor depune contestaţiile. Pe 27 iunie se vor afişa rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor.

La solicitarea comisiilor judeţene sau Comisiei municipiului Bucureşti de organizare a Evaluării Naţionale sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Organizare a Evaluării Naţionale poate aproba, în situaţii excepţionale, prelungirea perioadelor de evaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatelor.

Potrivit ordinului, supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Recomandari