Antena Căutare

Evaluarile-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a se vor desfasura intre 9-23 mai

Evaluarile de la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a vor avea loc in acest an, in varianta pilot, in intervalul 9-23 mai, pe un esantion de elevi stabilit la nivel national, anunta Ministerul Educatiei.

Lista unitatilor de invatamant care compun acest esantion cuprind 86 de unitati pentru clasa a II-a, 136 pentru clasa a IV-a, respectiv 86 de scoli pentru clasa a VI-a.


Pentru clasa a II-a evaluarea se va face in acest an prin scris-citit si la matematica si se va desfasura pe un esantion-pilot de elevi in zilele de 22 si 23 mai.

Evaluarea pentru clasa a IV-a se va face pe 9 mai la limba romana, limba materna, pentru elevii care studiaza in limbile minoritatilor nationale si matematica.

Potrivit Ministerului Educatiei, evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a se desfasoara anual, pe parcursul lunii mai, iar in acest an se va desfasura printr-o administrare-pilot, pe un esantion de elevi, in ziua de 16 mai.

Testele vor trebui sa contina doua sectiuni corespunzatoare probelor transdisciplinare evaluate - limba si comunicare, respectiv matematica si stiinte - si se vor desfasura in doua reprize de cate 45 de minute.

Esantionul a fost realizat de catre Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), astfel incat fiecare tip de evaluare sa fie administrata in unitati de invatamant distincte, mentioneaza MECTS.

foto: Intact Images

Ministerul Economiei a ajuns la un acord cu sindicatele minerilor. Ortacii vor reveni la lucru... Arges: Ambulante tinute in garaje pentru ca angajarile la stat sunt blocate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x