Antena Căutare

Mănâncă la felul principal farfurii! Cea mai revoluționară gustare care ajută la protejarea mediului

Farfurii comestibile din tărâțe. Viitorul reciclării în România

O investiție de peste de peste 5 milioane de euro revoluționează domeniul reciclării! O linie de producție din Polonia a creat farfuriile comestibile realizate exclusiv din tărâțe de grâu presate cu aburi.

Inovatoarele farfurii sunt de câteva luni prezente și la Cluj-Napoca, într-un restaurant specializat pe burgeri și, chiar dacă investiția este mare, patronul localului spune că, pe viitor, efortul merită de dragul mediului înconjurător.

Inițiativa a fost luată după ce s-a constata că în urma festivalurilor de tip street-food rămân în urmă tone de deșeuri, majoritatea provenite din zonele de mâncare. Soluția ar putea fi reprezentată de farfuriile și recipientele 100% biodegradabile.

Maria din Focșani, soția unui polonez pe nume Lukasz Lichtenberg a descoperit produsele în Polonia și a fost extrem de uimită!

Maria este din Focșani, iar soțul ei, Lukasz Lichtenberg, este polonez. Au descoperit produsele Biotrem în timpul unei vizite în orașul polonez Przemyśl. Ciorba comandată era servită într-un recipient maroniu, de culoarea lemnului și mirosea a grâu. Așa au descoperit cei doi farfuriile din tărâțe, după care au luat legătura cu producătorul, astfel încât să le aducă și la Cluj-Napoca.

„Sunt produse alternative, sunt ecologice, sunt biodegradabile, sunt compostabile și atât de pure încât sunt chiar și comestibile. Sunt realizate din tărâțe compresate cu aburi. Rețeta nu pare foarte complicată și nici nu e, dar provocarea este faci asta la nivel industrial, cu costuri puține și o poluare a mediului cât mai redusă. Pentru moment, aceasta este cea mai bun variantă. La farfuriile de plastic tăiem lemn și oricum este vorba și despre adaosuri chimice, iar la cele din plastic e evident. La cele de hârtie, nu este hârtie pură, nu sunt biodegradabile și e foarte greu să le reciclezi”, spune Maria Lichtenberg.

(sursa: transilvaniareporter.ro)

Ciech Soda România anunţă că a început programul de plecări voluntare, după încheierea discuţiilor cu CET Govora... Locuiește într-o casă veche de 150 de ani și primește zilnic zeci de oameni! Se încălzește la sobă, nu are curent, dar d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x