Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Observator Sport

Februarie 2019. Când este Ziua Îndrăgostiților sau Valentine's Day 2019?

Februarie 2019. Când este Ziua Îndrăgostiților 2019. Află din articolul a1.ro, toate informațiile despre Ziua Îndrăgostiților sau Valetine's Day 2019

Ziua Indragostitilor

pexels.com

Pe 14 februarie, sărbătorim Ziua Îndrăgostiților sau Valentine’s Day. În 2019, această zi specială va pica joi, 14 februarie în săptămâna 11-15 februarie. Deși aceasta este o sărbătoare preluată din statele occidentale, românii au început să o sărbătorească acum mulți ani. Multe alte state europene au împrumutat această sărbătoare prin care celebrează iubirea.

În această zi, îndrăgostiții din întreaga lume trimit milioane de felicitări și cadouri perechilor lor. În mod tradițional, de Ziua Îndrăgostiților, un buchet de flori este însoțit de un mesaj romantic. Dintre cele mai populare cadouri pentru o astfel de ocazie, amintim bomboanele de ciocolată, șampania și florile.

Multe cupluri aleg să sărbătorească prin a lua cina la un restaurant ales sau prin a pregăti masa acasă, cu felurile de mâncare preferate de persoana iubită. În această zi specială dedicată iubirii adevărate, unele cupluri aleg să își lege destinele pentru totdeauna. Așadar, au loc multe cereri în căsătorie. Alții, chiar se căsătoresc de Ziua Îndrăgostiților, păstrând-o în amintire ca fiind ziua marii lor iubiri.

În alte state, Ziua Îndrăgostiților este cea destinată iubirii în general. Așadar, în această zi, membrii familiei își arată iubirea unul față de altul. Dacă ar fi să căutăm originea acestei sărbători, mulți spun că e neclară și că majoritatea legendelor vorbesc despre existența Sfântului Valentin.

Se spune că acesta a fost preot în Roma. În timpul împăratului Claudius al II-lea, el ar fi ajutat atât tinerii creștini, cât și pe cei păgâni să se căsătorească. Furios, tocmai pentru că el credea cu tărie că bărbații ar fi niște soldați mai buni dacă nu ar avea soții sau logodnice, împăratul roman a decis interzicerea căsătoriilor. Indiferent de decizia lui Claudius al II-lea, tânărul preot a continuat să îi căsătorească în secret pe tinerii îndrăgostiți, spunând că mariajul este parte din planul lui Dumnezeu.

Nu se știe cu exactitate cum a evoluat această sărbătoare în timp, dar pare că totul a pornit de la tradiția americanilor din 1700 când aceștia au început să trimită “valentine” scrise mână. Mai târziu, au început comercializarea primelor felicitări și scrisori de dragoste cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, tradiție care se păstrează și astăzi.

Sursă foto: pexels.com

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro