Locuitorii unui sat din Tulcea trăiesc în mod constant adevărate clipe de groază de când au făcut o descoperire de-a dreptul șocantă! Specialiștii sunt de părere că fenomenul este unul de-a dreptul îngrijorător!
Un sat din Tulcea este terorizat de atacurile haitelor de şacali. Înfometate, animalele răscolesc mormintele, în căutarea hranei. S-au înmulţit necontrolat în ultimii ani şi se apropie tot mai des de casele oamenilor. E un fenomen deja, avertizează experţii. Şacalul a invadat tot mai multe zone din Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi chiar Moldova, unde ameninţă specii pe cale de dispariţie.
În Caraorman, un sat din inima Deltei, localnicii se trezesc în toiul nopţii în urlete de şacali. Înfometate, animalele ies din pădure şi răscolesc morminte. Sapă gropi adânci, până ajung la sicrie.
Ca să-şi salveze animalele, localnicii au ridicat garduri înalte de metal şi în jurul gospodăriilor.
De câţiva ani, atacurile animalelor de pradă sunt tot mai dese.
În drumul lor spre sate, au vânat porci mistreţi sau au târât pe câmpuri leşuri de animale ucise de pesta porcină, răspândind epidemia. Şacalul e greu de vânat, mai ales în perioadele când vegetaţia e deasă sau când în Deltă sunt mulţi turişti.
Şacalii - prădători de origine asiatică, au cucerit în ultimii 90 de ani teritorii din Europa, căutând zone atinse de deşertificare. În România, au invadat Oltenia, Muntenia şi chiar Moldova.
În 2014, în România erau aproape opt mii de şacali, 2000 doar în Deltă. Acum, numărul lor ar putea fi mult mai mare. Animalul NU poate fi vânat decât cu aprobarea Direcţiilor Silvice sau a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
Val de cutremure în România! Urmează un tsunami în Marea Neagră? Ce anunță specialiștii... Ultima oră! Medicul fals, Matteo Politi a ieșit din sediul secției de poliție. Decizia luată de autorități!...