Căutare Live

Fenomene meteo alarmante pentru vara 2018. Meteorologii avertizează: România, în pericol

Seceta va cuprinde Romania!

Fenomene METEO alarmante pentru VARĂ 2018. Meteorologii avertizează asupra prognozei meteo în lunile de vară 2018: seceta arde România în vara anului 2018. Iată ce regiuni sunt în pericol, cât şi unde va ploua şi ce fenomene extreme se anunţă.

Cum va fi vremea în vara 2018. Prognoza meteo ANM

Dacă primvăra lui 2018 este caracterizată de fenomene meteo surprinzătoare, nici vara lui 2018 nu se va lăsa mai prejos. Specialiştii au făcut prognoza pentru vara asta. Se anunţă căldură toridă şi secetă prelungită, ceea ce ar trebui să-i determine pe agricultori să-şi adapteze tehnologiile, folosind hibrizi sau soiuri care să reziste la vremea extremă.

Cum va fi vremea în vara 2018. Prognoza meteo ANM

Scenariile climatice indică o diminuare a cantităţilor de precipitaţii în viitor, în medie cu 15-20%, în lunile de vară, iar zonele cel mai afectate de secetă vor fi sudul, sud-estul, estul, vestul României, dar şi Câmpia Transilvaniei. "În condiţiile în care scenariile vor indica o diminuare a cantităţilor de precipitaţii mai ales în lunile de vară, în medie cu 15-20%, aşa cum arată scenariile climatice viitoare, este posibil ca în acele zone pe care astăzi le cunoaştem ca fiind cele mai vulnerabile la fenomenul de secetă, respectiv sudul, sud-estul, estul şi vestul României, dar şi Câmpia Transilvaniei este posibil să înregistreze temperaturi mai scăzute, iar lunile de vară să fie din ce în ce mai călduroase în viitor şi din ce în ce mai secetoase. De aceea adaptarea, cel puţin pentru agricultură — pentru că primul impact de creştere a temperaturii aerului sau reducerea precipitaţiilor în lunile de vară, considerate luni critice — să determine adaptarea tehnologiilor la ceea ce înseamnă schimbarea climei în viitor", a arătat Elena Mateescu, citată de Agerpres.

Viituri rapide după căldura extremă

Elena Mateescu nu a exclus ca şi în viitor, pentru perioada 2021-2050 sau sfârşitul secolului, pe fondul schimbărilor climatice, după scenariul creşterii temperaturilor generate de gazele cu efect de seră, să avem de-a face cu o intensificare a valurilor de căldură sau cu creşterea numărului de nopţi tropicale. "Alternanţa perioadelor de secetă, urmate de precipitaţii abundente pe segmente foarte scurte de timp, acele precipitaţii cu o rată a intensităţii destul de mare, pot genera în continuare anumite probleme de natură hidrologică, astfel încât întreg sistemul climatic să fie caracterizat de palete de tipare de vreme extremă considerate astăzi, dar care în viitor să fie considerată vreme normală (...)”

sursă: adevărul.ro, agerpres.ro

Incident grav, la bordul unui avion. Un român a forțat ieșirea de urgență, în timpul zborului. Pasagerii, în pericol!... Iubirea pluteşte în aer pentru Scorpioni. Horoscopul zilei 15/04/2018...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri