Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Focar de coronavirus la un centru pentru copii cu dizabilități: „O fetiță a făcut febră. E paralizată”

Focar de coronavirus la un centru pentru copii cu dizabilități. Ce se va întâmpla cu cei 35 de minori expuși virusului.

Un nou focar de coronavirus, în România. Patru angajați ai unui centru pentru copii cu dizabilități din Târgu-Jiu au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

Prima persoană infectată ar fi fost o asistentă care ar fi luat virusul de la soțul ei, angajat la Jandarmerie. Încă trei angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, colegi ai asistentei diagnosticate cu noul coronavirus, au fost confirmați, luni, cu COVID-19.

Din primele informații, se pare că cei 35 de copii internați în centrul din Gorj nu au fost încă testați.

Citește și:

Când vom auzi ultima oară de „pandemia de coronavirus”? Ziua cu „0 cazuri noi”, anunțată de specialiști

„Sunt 35 de copii în centru”

Directorul Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, a oferit mai multe informații, la Antena 3.

„Sunt 35 de copii în centru. Izolați în interior sunt tura care a fost de serviciu sâmbătă, atunci când o doamnă îngrijitoare a fost testată pozitiv cu coronavirus.

Medicul epidemiolog a hotărât ca tura respectivă să rămână izolată în centru. Au fost testați toți angajații, plus alte eprsoane care au vrut să suplinească tura.

Citește și:

„Veniți să mă luați, am omorât o femeie” Cum i-a așteptat pe polițiști militarul care a executat-o pe Mihaela în parcarea unui supermarket

Azi dimineață au venit alte trei teste pozitive, două infirmiere și o doamnă educator. S-a dispus izolarea întreg personalului și urmează să vedem ce măsuri mai putem întreprinde. E vorba despre 40 de angajați, inițial.

În rândul copiilor nu sunt probleme. O singură fetiță a făcut febră, ea avea probleme de sănătate, era paralizată la pat”, a spus directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, la Antena 3.

Recomandari