Antena Căutare

Gata, e oficial! Prima zi de școală NU E LIBERĂ! Pe 10 septembrie 2018 se schimbă totul!

"Este prima zi de scoala zi libera pentru parinti?" Zilele acestea am primit foarte multe intrebari de acest gen pe adresa redactiei, de aceea va reamintim: prima zi de scoala NU este zi libera pentru parinti! A existat o initiativa legislativa in acest sens, insa aceasta a fost respinsa definitiv de Camera Deputatilor cu 237 de voturi in martie 2016. Mai jos gasiti informatiile despre acest proiect legislativ, asa cum au fost ele transmise la acel moment.

Propunerea legislativa pentru declararea primei zile de scoala ca zi libera pentru parinti a fost respinsa de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Deputatii precizeaza ca proiectul legislativ a fost respins deoarece ar provoca haos pentru ca si cadrele didactice sunt parinti si nu ar mai participa la festivitatile de deschidere a anului scolar.

Asadar, prima zi a anului scolar 2016 - 2017, ziua de 11 septembrie, ramane zi lucratoare pentru parinti.

Propunerea legislativa pentru declararea primei zile de scoala ca zi libera pentru parinti a avut un parcurs destul de lung, tinand cont ca a fost inaintata in 2014. In martie 2014 propunerea a fost adoptata de Senat, iar in aprilie a primit aviz favorabil de la Comisia pentru egalitatea de sanse pentru femei si barbati.

Propunerea a primit insa raport de respingere in iunie 2015 de la Comisia pentru munca si protectie sociala, dar si de la Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport.

In iunie 2015 a fost inscrisa din nou pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor. Acestia au votat pe 9 martie 2016 incetarea procedurii legislative prin respingere definitiva.

Descoperire macabră într-un apartament din Vrancea: „Sunt MORȚI acolo. Nu știm ce se întâmplă!”... Patriarhul Daniel şi-a dat binecuvântarea. Se va întâmpla în curând, este un moment ISTORIC...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x