Antena Căutare

Gerul ne ține în casă cu portofelul gol! Cele mai utile sfaturi care te vor ajuta să faci economii la curent și căldura!

Iarna aceasta, o familie formată din două persoane va plăti pentru un apartament cu două camere, necontirizat, suma de 2.200 de lei. Vorbim despre căldură, lucru care a devenit un lux pentru români.

Iarna aceasta, o familie formată din două persoane va plăti pentru un apartament cu două camere, necontirizat, suma de 2.200 de lei. Vorbim despre căldură, lucru care a devenit un lux pentru români. Estimările sunt făcute de asociațiile de propietari care au rotunjit sumele pentru a ajunge la una medie. Specialiștii vin cu sfaturi pentru a nu risca apartiția unei astfel de facturi usturătoare pe numele dumneavoastră!

Specialiștii ne sfatuiesc sa fim cumpătați când vine vorba de încălzirea apartamentelor noastre. Orice grad în plus peste 20 de grade ar putea să însemne o creștere cu 10 – 15% a facturilor, mai ales când afară este ger.

Atenție – aerisește 5-10 minute, închide și repornește sistemul de încălzire pentru că în momentul în care aerisești crește foarte mult consumul. În cazul în care îți încălzești casa cu sobe, au grijă la lemnele de foc să fie bine uscate, scrie libertatea.ro.

De asemenea, și facturi la curent poate scădea cu până la 40%. Tot ce trebuie să faci este să respecți regulile îndeaproape, așa cum spun specialiștii ENEL.

Copiii se încălzesc, în casă este multe prea frig FOTO CREDIT

Evident, pe lângă reguli trebuie să invetiți în electrocasnice eficiente energetic, în apartura de control a consumului, dar și în izolarea locuinței. Trebuie să știi că iluminatul reprezintă cea mai mica parte de consum, mai exact 30%. Restul de 70% este destinat consumului aparatelor din casă.

Potrivit reprezentanţilor Enel, reducerea consumului la iluminatul locuinţei se poate face optând pentru becuri economice, cu halogen sau de tip LED, ce au o durată de viaţă de până de 10 ori mai mare decât cele cu incadescenţă şi consumă cu 75% mai puţină energie electrică. De asemenea, nu lăsa lumina aprinsă când nu ai nevoie de ea şi iluminează doar încăperile unde îți petreceţi timpul. Mai mult, ar trebui să folosești lumina naturală pe cât de mult posibil, informează libertatea.ro.

Ține minte! Atunci când nu folosești un aparat, scoate-l din priză! Vei consuma cu până la 10% mai patina energie electrică.

Electrocasnicele cu cel mai mare consum de energie electrică sunt: maşina de spălat – 10%; aparatul de aer condiţionat – 25%; boilerul – 15%; maşina de spălat vase – 7%; frigiderul – 14%.

Cât despre frigider, temperatura recomandată este între 1 – 4 °C, iar pentru congelator, ar trebui reglată la – 18 °C. O temperatură mai scăzută creşte consumul de energie.

Cuptorul cu microunde şi plita electrică trebuie folosite la nivelul mediu de intensitate. Electronicele şi încărcătorul telefonului trebuie scoase din priză după folosire.

Scoate din priză uscătorul de păr şi aparatele de îngrijire personală după folosire.

Maşina de spălat trebuie setată pe programul de spălare economic şi rapid (30 de minute), la o temperatură de spălare de 30-40 °C.

Păstrează temperatura interioară în intervalul 20-22°C. Noaptea, poate fi redusă 18-20°C. Fiecare grad în minus reprezintă o economie de 7%. Dacă ai centrală termică, oprește căldura cu o oră înainte de a pleca de-acasă. Închide caloriferele dacă nu este frig. Și nu în ultimul rând, izolează-ţi casa și montează termopane, informează libertatea.ro.

Gabriela Pătrașcu, studenta din Republica Moldova dispărută în urmă cu zece zile, a fost găsită moartă!... Săgetătorii sunt împliniți pe plan sentimental și sunt apreciați de partener. Horoscopul zilei, adus de Camelia Pătrășca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x