Antena Căutare

Epidemiolog cu 45 de ani de carieră, declarații despre când se va încheia pandemia de coronavirus:”Virusul evoluează în România ca dinţii de fierestrău!”

Românii nu vor scăpa de coronavirus prea curând, chiar dacă numărul de cazuri se află în scădere în această perioadă, iar autoritățile au început deja să vorbească despre o relaxare a măsurilor. Conform epidemiologului Geza Molnar, noul coronavirus va reveni în toamnă. 

Epidemiolog cu 45 de ani de carieră, declarații despre când se va încheia pandemia de coronavirus:”Virusul evoluează în România ca dinţii de fierestrău!”
Epidemiolog cu 45 de ani de carieră, declarații despre când se va încheia pandemia de coronavirus în România:”Virusul evoluează în România ca dinţii de fierestrău!”

Geza Molnar, un medic epidemiolog cu o carieră de 45 de ani în spate, a declarat că noul coronavirus va reveni în toamnă în România, însă nu se va răspândi cu atâta repeziciune ca în prezent.

„Această epidemie, până acum în România, este în platou, evoluează ca dinţii de fierestrău. La evaluare, faţă de ultima săptămână, este într-o scădere de 10 la sută. Deci se termină”, a declarat Geza Molnar pentru Mediafax.

Ba mai mult, epidemiologul susține că numărul de cazuri ar putea să crească în perioada următoare.

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: Relaxarea măsurilor, din 15 mai - VIDEO

„Fiecare viroză respiratorie are un ciclu, până ajunge la un grad de saturaţie, delimitabil ca număr de populaţie, după aceea migrează şi se reîntoarce. Un ciclu epidemic pe un teritoriu, durează între şase-opt săptămâni, apoi trece”, a mai spus Geza Molnar.

În ceea ce privește un al doilea vârf în toamnă, epidemiologul este de părere că nu va fi unul mare.

”Noul coronavirus se va întoarce în sezonul următor, dar nu va mai avea aceeaşi putere şi nici nu se va transmite aşa de uşor. În 5- 10 mai ar trebui ridicată carantina, fără discuţie. Dar trebuie să fim atenţi la focarele familiale sau din diferite zone din ţară, pentru că astfel focare vor exista. Astea vor fi o mare problemă”, a spus Geza Molnar pentru Mediafax.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

Coronavirus în România, cifre oficiale - aproape 500 de morți

Până astăzi, 21 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.242 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 498 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 306 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 245 de pacienți.

Dr. Adrian Marinescu, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus: ”Mortalitatea începe să crească în cazul persoanelor de peste 40 de ani!”

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.372 de persoane. Alte 41.136 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 101.552 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 341 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.465 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 452 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Dr. Adrian Marinescu, avertisment sumbru despre pandemia de coronavirus: ”Mortalitatea începe să crească în cazul persoa... Un poliţist din Craiova a fost rănit, după ce un autoturism a lovit maşina de poliţie în care se afla...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x