Antena Căutare

Google marchează ziua de azi, 19 iunie 2024, cu un doodle special. Ce sărbătoare importantă este astăzi

Pe 19 iunie, în Statele Unite este sărbătorită Juneteenth, iar Google a lansat un doodle special pentru a marca această zi.

Pe 19 iunie, în Statele Unite este sărbătorită Juneteenth, iar Google a lansat un doodle special pentru a marca această zi. | Google

Acest Doodle, ilustrat de Christian Robinson, artistul invitat din Oakland, sărbătorește ziua de Juneteenth, care marchează sfârșitul sclaviei în SUA.

Citește și: Google a lansat un doodle pe 7 mai 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația cu broscuțe

Google marchează ziua de azi, 19 iunie 2024, cu un doodle special

Juneteenth este o sărbătoare în Statele Unite pentru a celebra sfârșitul, acum mai bine de 150 de ani, a sclaviei în țară. La 19 iunie 1865, la mai bine de doi ani după ce Proclamația de emancipare a președintelui Abraham Lincoln a abolit sclavia în Sud, vestea eliberării a ajuns în sfârșit la toți oamenii înrobiți.

Articolul continuă după reclamă

Deși Proclamația de emancipare a intrat în vigoare în 1863, mai multe state conduse de Confederație, inclusiv Texas, au continuat să se opună ani de zile. În 1865, valul s-a schimbat, când trupele Uniunii au mărșăluit spre Galveston, Texas, și i-au informat pe texanii de culoare înrobiți că sunt liberi.

Citește și: Google marchează ziua de azi, 20 mai 2024, cu un doodle special. Ce reprezintă și unde e vizibil

În întreaga țară, americanii își amintesc ziua de Juneteenth prin marșuri, evenimente comunitare și adunări. Scopul este de a-i onora pe cei care au luptat pentru libertate și pentru o țară mai echitabilă în trecut și pe cei care continuă să facă acest lucru și astăzi.

Texas a făcut din Juneteenth o sărbătoare oficială de stat în 1990, iar în 2021 a devenit o sărbătoare federală.

Toți comercianții români sunt obligați de acum să accepte plata cu cardul. Legea a intrat în vigoare... Ce salariu primește fiica patronului FAN Courier. Este angajată la firma tatălui său. „Cel mai sincer milionar” dă cărți...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei Joi, 26.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x