Antena Căutare

Gratuitate la stomatolog pentru o anumită categorie de români! Ce trebuie să faci

Vestea momentului pentru români! Autoritățile au anunțat care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești dacă vrei să beneficiezi de consult și servicii stomatologice gratuiet!

Vestea momentului pentru români! Autoritățile au anunțat care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești dacă vrei să beneficiezi de consult și servicii stomatologice gratuiet!

Peste 20.000 de persoane asistate social şi aflate în evidenţa Primăriei Galaţi pot beneficia începând de luni de noul Centru de Medicină Dentară Socială, a declarat iniţiatorul proiectului, doctorul Aurel Nechita, profesor universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie Galaţi.

Potrivit acestuia, persoanele fără venituri sau cu venituri foarte mici şi pensionarii vor putea beneficia de servicii stomatologice gratuite în cadrul acestei clinici dotate ultramodern, contravaloarea acestora, precum şi a consumabilelor şi a materialelor folosite la lucrările dentare fiind asigurată de către Primăria municipiului Galaţi. Intervenţiile stomatologice vor fi realizate de medici stomatologi - profesori universitari ai Facultăţii gălăţene de medicină, secondaţi de studenţii din anii terminali ai acestei facultăţi.

Gratuitate la stomatolog pentru o anumită categorie de români! Ce trebuie să faci

"Conform listei înaintate de municipalitate sunt peste 20.000 de asistaţi sociali începând cu căminele de bătrâni şi terminând cu cei de la cantinele sociale, toţi aflaţi în evidenţele asistenţei sociale din primărie. Pacienţii vor fi livraţi de primărie într-un ritm în care vom cădea de comun acord şi vor beneficia de aceste servicii de medicină dentară. Aici lucrează peste 40 de cadre universitare de la secţia de stomatologie a Facultăţii de Medicină şi Farmacie Galaţi, 360 de studenţi din anii cinci şi şase şi 20 de rezidenţi de medicină dentară pe diferite specializări. Studenţii şi cadrele didactice vor lucra în cadrul programului de învăţământ, iar rezidenţii în programul lor de pregătire pe o anume specializare", a spus Nechita.

Investiţia de aproximativ 120.000 de euro aparţine Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi şi cuprinde 17 scaune stomatologice moderne, denumite UNIT-uri dentare, plus compresor şi sterilizare, la care se adaugă reabilitarea şi amenajarea clădirii.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a precizat că este pentru prima dată când un astfel de centru social funcţionează în ţară şi că sumele necesare funcţionării clinicii vor fi asigurate de la bugetul local, o primă tranşă de 100.000 lei fiind deja virată în contul instituţiei.

"E pentru prima oară când, în România, funcţionează o astfel de clinică, cu astfel de servicii, pentru cetăţenii unui oraş. Partea de utilaje a fost pusă la dispoziţie de către universitate, iar partea de consumabile ce ţin de exercitarea actului medical este susţinută de municipalitate. Beneficiază de serviciile centrului bătrânii şi persoanele cu venitul minim pe economie din centrele sociale ale primăriei. Vom aloca pentru materiale dentare aproximativ 150.000 de euro pe an şi deja am virat o primă tranşă de 100.000 lei", a spus Pucheanu.

Centru de Medicină Dentară Socială Galaţi funcţionează pe baza unei asocieri între Primăria Galaţi, Universitatea Dunărea de Jos şi Colegiul Medicilor Dentişti Galaţi.

Sursa: Agerpres

Este oficial!Pensionarii beneficiază de transport în comun gratuit! De ce acte ai nevoie și unde te poți înscrie... A murit, după ce s-a aruncat de la etajul al doilea al Spitalului Municipal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x