Antena Căutare

Greșeala pe care o faci când lași rufele la uscat. Cauzează condens și mucegai

Pe vremea ploioasă uscatul hainelor poate să fie o problemă pentru cei care nu dețin un uscător electric sau pentru cei care nu au un balcon închis. Hainele nu doar că sunt purtătoare de microbi, ci pot să fie medii foarte bune pentru dezvoltarea condensului și mucegaiurilor în anumite situații.

Galerie
Uscarea hainelor în casă este favorizată apariția mucegaiurilor și a condensului | Shutterstock

Uscarea hainelor afară a fost întotdeauna o problemă pentru oameni atunci când vremea se strică. Indiferent de ploaie sau de ninsoare, hainele nu mai pot fi păstrate într-un loc deschis. Tocmai de aceea majoritatea persoanelor aleg să continue uscarea lor în interiorul casei.

Acest lucru, însă este cât se poate de dăunător pentru sănătatea tuturor membrilor familiei, deoarece prin uscarea hainelor în casă este favorizată apariția mucegaiurilor și a condensului.

Citește și: De ce să renunți la mărarul din varza călită imediat. Greșeala pe care ai făcut-o de multe ori înainte

Greșeala pe care o faci când lași hainele la uscat

Articolul continuă după reclamă

În cazul în care lași hainele proaspăt scoase din mașina de spălat la uscat în interiorul casei, trebuie să știi ca faci o mare greșeală care îți afectează sănătatea pe termen foarte lung.

Umiditatea hainelor reprezintă un mare pericol pentru orice om indiferent de vârstă atunci când se usucă în încăperea în care anumite persoane locuiesc. Umiditatea acestora va fi distribuită în toată camera și absorbită în pereți, lucru care duce la apariția condensului.

De la apariția condensului și până la apariția problemelor grave de respirație mai sunt doar câțiva pași.

Citește și: Trei copii din Iasi au ajuns la ATI după o greșeală făcută de mama lor. Femeia a folosit o soluție aparent banală

După ce condensul apare în pereții casei tale, vopseaua începe să se deterioreze, iar tencuiala și lemnul să își piardă din calitate. Toate aceste lucruri la un loc duc în mod clar la dezvoltarea mucegaiurilor atât de toxice pentru organism, fapt pentru care oamenii vor resimți dificultați în respirație, tuse și alte simptome specifice.

Atunci când mucegaiul nu este descoperit la timp, are mari șanse să se extindă și să acapereze o mare parte din încăpere într-un timp foarte scurt. Micotoxinele care sunt produse prin acest fenomen sunt unii dintre cei mai gravi factori care duc la apariția unor boli precum astmul bronșic, alergii și rinite.

Citește și: Ce nu trebuie pus niciodată pe ușa frigiderului. Cum să aranjezi produsele în frigider. Marea greșeală a gospodinelor

De asemenea, atunci când soarele nu pătrunde deloc în casă iar hainele sunt ferite de lumină, există cele mai mari șanse ca acestea să fie primele care prind condens. Cel mai rău este atunci când rufele sunt uitate câteva zile pe uscător într-o astfel de condiție, deoarece cresc șansele ca acestea să dezvolte mucegai chiar pe materiale.

Este ideal ca minim un geam să fie deschis atunci când hainele sunt uscate în interiorul casei, deoarece o ventilație bună a aerului va putea reduce puterea de dezvoltare a condesului și a mucegaiurilor toxice.

Citește și: Cum se scot petele de cerneală de pe hainele copiilor. Trucuri nemaipomenite pe care trebuie să le știe toți părinții

Probeleme de sănătate care apar din cauza condensului și a mucegaiului

Printre cele mai des întâlnite probleme cauzate de condens și mucegai sunt:

  • strănut continuu
  • secreții nazale exagerate
  • tuse excesivă
  • iritații ale gâtului
  • respirație șuierătoare
  • senzații de apăsare în piept
  • lăcrimare și înroșire a ochilor
  • iritații cutanate și eczeme
  • crize de astm
  • sinuzite
  • alergii
  • rinite alergice care pot deveni cronice

Citește și: Ce se întâmplă dacă folosești folie de aluminiu la călcatul hainelor. O femeie a filmat totul și a arătat dovada

Hainele sunt principalul factor care pot contribui la înrăutățirea stării tale de sănătate. Modalitatea în care alegi să le usuci reprezintă de fapt felul în care te protejezi pe tine și pe ceilalți.

Trecem la ora de iarnă 2023. Dormim mai mult în noaptea de 28 spre 29 octombrie... Ce simptome apar odată cu schimbarea orei pentru perioada de iarnă. Specialiștii trag un semnal de alarmă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x