Antena Căutare

Greva generala in invatamant pe 22 aprilie

Federatiile sindicale din invatamant au reanalizat problemele din sistem, privind sumele insuficiente pentru cheltuielile de personal, ordonanta de reducere a posturilor, legea educatiei, si vor organiza o greva in 22 aprilie si recomanda profesorilor sa nu participe la examenele nationale.






Totodata, sindicalistii au analizat rezultatele intalnirilor avute cu reprezentantii MECTS si ai Guvernului referitoare la prevederile proiectului legii educatiei si la salarizarea din sistem.

"Proiectul Legii Educatiei Nationale propus de MECTS Guvernului Romaniei, insusit de acesta si transmis spre adoptare Parlamentului, contine prevederi care afecteaza direct salariatii din invatamant, respectiv desfiintarea titularizarii in sistem, componenta Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant, disparitia unor drepturi garantate de ani de zile in legislatie (cum ar fi reducerea cu doua ore a normei didactice pentru personalul didactic cu o vechime in invatamant de peste 25 de ani si gradul didactic I), imposibilitatea negocierii de drepturi (altele decat cele salariale) prin contractele colective de munca", potrivit sursei citate.

Prin urmare, conducerile celor patru federatii au hotarat continuarea actiunilor de protest conform calendarului stabilit de comun acord, intrucat niciuna din revendicarile lor nu au fost solutionate.

Astfel, sindicalistii recomanda membrilor de sindicat sa nu participe la examenele nationale care vor incepe pe 19 aprilie cu testarea competentelor digitale si sa nu treaca notele in documentele scolare oficiale. Totodata, pe 22 aprilie, toate cele patru federatii din invatamant vor organiza o greva generala cu durata de o zi, cu incetarea activitatii in toate unitatile si institutiile de invatamant.

In cazul in care problemele cu care se confrunta salariatii din invatamant vor fi tratate, in continuare, cu indiferenta de Guvern si de catre reprezentantii MECTS, sindicalistii avertizeaza ca nu vor incheia situatia scolara.

Conditiile pentru obtinerea concediului medical, mai drastice... Maramures: Masina lovita de tren pe calea ferata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x