Antena Căutare

Harghita: Peste 50 de hectare de padure s-au facut scrum! Flacarile inca nu au fost stinse

De mai bine de doua zile o padure tanara din Harghita, uscata de soarele puternic, arde. S-ar fi aprins din cauza unor ciobani imprudenti, spun localnicii. Pana acum, 50 de hectare s-au facut scrum. Iar pompierii se tem ca le-ar putea lua si o saptamana ca sa stinga focul.

Doar cenusa a mai ramas dintr-o padure tanara din Harghita. Flacarile au facut scrum brazii din plantatie. Vipia a uscat vegetatia, iar oamenii dau vina pe ciobanii de la stana.

Focul a fost pazit peste noapte de pompierii militari si de voluntari, ca nu cumva sa ajunga in cele trei localitati din apropiere.

O echipa de 90 de pompieri, voluntari si silvicultori s-a mobilizat ca sa lupte cu focul. La 1.300 de metri altitudine, insa, le este aproape imposibil sa intervina dincolo de zidul de fum dens.

Pagubele sunt estimate la aproximativ 300.000 de lei. Incendiul a fost localizat, dar nu a fost stins inca. Poate dura chiar si o saptamana, spun silvicultorii.

Un parapantist din Dej a ramas atarnat de firele de inalta tensiune... Canicula restrictioneaza traficul rutier pe drumurile nationale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x