Antena Căutare

ICCJ: Judecatorul Ionut Matei a refuzat ca Adrian Nastase sa-si argumenteze solicitarea

Judecatorul Ionut Matei, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), a refuzat ca Adrian Nastase sa-si argumenteze solicitarea de introducere a PSD ca parte in procesul din dosarul "Trofeul Calitatii in constructii".

ICCJ a reluat, marti, discutiile in dosarul privind concursul "Trofeul Calitatii in constructii", prin care s-ar fi mascat strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand Adrian Nastase a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

La termenul de marti al procesului, avocatul unuia dintre acuzati a solicitat instantei de judecata introducerea in cauza ca parti responsabile civilmente a sapte societati.

Pe fondul acestei cereri, avocatul lui Adrian Nastase, la solicitarea clientului sau, a cerut judecatorilor ca si formatiunea politica Partidul Social Democrat (PSD) sa fie introdus in cauza cu aceeasi calitate si sa fie citat pe parcursul procesului.

Dupa ce toate opiniile au fost exprimate atat de avocatii inculpatilor din dosar, cat si de catre procurorul de sedinta, Adrian Nastase s-a ridicat si le-a cerut celor trei judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa-i acorde cuvantul pentru a detalia motivele pentru care el considera ca este oportuna implicarea in proces a PSD ca parte responsabila civilmente.

In acest moment, presedintele completului de trei judecatori, Ionut Matei, l-a intrebat pe Nastase: "Sa inteleg ca vreti sa luati cuvantul de fiecare data?".

In acest context, judecatorul Matei i-a explicat lui Nastase ca nu poate lua cuvantul de fiecare data cand se invoca cate o cerere, acesta fiind si motivul pentru care el, in calitate de inculpat, are dreptul si obligatia de a fi aparat de un avocat.

Judecatorul Matei a subliniat faptul ca, la termenul anterior, cand s-au invocat mai multe exceptii privind actul de inculpare, a acceptat ca Nastase sa ia cuvantul in finalul exceptiilor, desi nu ar fi fost cazul, potrivit normelor procedurale.

Tot articolul, in Jurnalul National

Intretinerea, mai scumpa in aceasta iarna: 2.200 de lei pentru un apartament cu doua camere... Sf. Andrei: Intre pomana si rugi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x