Antena Căutare

IGSU, despre imaginile de la intervenţia din Colectiv difuzate de ”Libertatea”: Nu ni s-au cerut imaginile respective în mod punctual

Şeful IGSU a declarat joi, referindu-se la imagiile dela intervenţia din Colectiv, făcute publice pentru prima oară de ”Libertatea”,că acestea nu au fost prezentate autoritţilor şi anchetatorilor pentru că nu au fost cerute ”în mod punctual”.

Şeful IGSU a declarat joi, referindu-se la imagiile dela intervenţia din Colectiv, făcute publice pentru prima oară de ”Libertatea”,că acestea nu au fost prezentate autoritţilor şi anchetatorilor pentru că nu au fost cerute ”în mod punctual”.

”Imaginile care au fost difuzate sunt înregistrate de colegii noştri, asta e evident, şi nu sunt un film continuu de la începutul inrtervenţiei pân= la finalul ei. Intervenţia a durat cinci ore, imaginile au 20 de minute”, au spus reprezentanţii IGSU.

”A fost vehiculată afirmaţia că la nivelul centrului operaţional al IGSU s-a luat decizia de a fi ascunse aceste imagini Sunt şeful acestei structuri acum şi nu am comunicat nimănuit acest lucru, imaginile sunt în format original la nivelul IGSU şi vor fi puse la dispoziţie. Imaginile nu sunt viciate. Am solicitat IGSU Bucureşti – Ilfiov aceste imagini, în privinţa analizei făcute cu colegii mei. Nu am fost prezent de la debutul intervenţiei, dar toţi trei am fost acolo în diferite etape ale misiunii”,a declarat şeful IGSU. ”Am răspuns la toate solicitările. Am pus la dispoziţie pe baza datelor furnizate de colegii de la Bucureşti-Ilfov momentul când au fost alertate echipajele, date privitoare la pacienţi strânse de la spitale sau structuri SMURD, datele privind persoanele decedate la faţa locului, aceste informaţii fac obiectul raportului pus la dispoziţie Corpului de Control. Nu ne-au cerut imaginile respective în mod punctual”, au spus reprezentaşii IGSU. Întrebaţi dacă şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a ştiu despre aceste imagini, reprezentanţii IGSU au negat. De asemenea, reprezentanţii instituţiei au precizat că la nivelul IGSU au fost viozionate acele imaginii, care au fost analizate de un întreg colectiv. ”Nu a fost o decizie în acest sens (să nu le vadă şeful DSU Raed Arafat - n.r.). ..Nu am comunicat nimănui să nu le difuzeze către terţi”, au susţinut membrii conducerii IGSU. Ei au explicat că nu dau din oficiu imagini care pot avea impact emoţional asupra populaţiei, nimănui în spaţiul public. ” ”Procesul de analiză se desfăşoară la nivelul fiecărei zone de intervenţie. Au fost câteva aspecte care au făcut obiectul analizei noastre care au fost trecute în manualul de lecţii învăţate. Au fost revizuite comunicaţiile, alertarea în grup. Nu le difuzăm pentru a fi vizualizate. Nu le consider un beneficiu din punct de vedere al profesiei”, a afirmat şeful IGSU. Orlando Şchipu, care a coordonat pentru scurt timp intervenţia din clubul ”Colectiv” şi care,conform ”Libertatea”, este cel care poate fi auzit înjurând victimele, a spus că joi a văzut pentru prima dată filmul, dar că ştia de existenţa lui.

O filmare de aproximativ 20 de minute făcută în noaptea intervernţiei la incendiul din clubul ”Colectiv”, din urmă cu patru ani, ţinută secretă, a fost făcută publică de Libertatea. Imaginile, filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj ISU Bucureşti Ilfov, ajuns la locul dezastrului şi furnizate de un coleg al său, ofiţer, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi, dar poate fi auzit, conform Libertatea, cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, înjurând victimele.

Sursa : news.ro

Parchetul General anunţă că nu a avut la dosarul înregistrarea video privind intervenţia de la Colectiv şi nici nu a şti... ISU, explicații despre noile imagini de la tragedia din Colectiv! „Nu am ordonat nimănui să ascundă aceste imagini. Nu a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x