Antena Căutare

Imagini tulburătoare surprinse în Ucraina, la câteva ore după ce a început războiul cu Rusia. Oamenii se grăbesc să plece din țară

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Rusia a atacat Ucraina. În primele șapte ore de la atac, oficialii ucraineni anunță că au doborât cinci avioane rusești și un elicopter, în vreme ce armata rusă susține că a distrus baze aeriene şi apărarea antiaeriană ucrainene. În acest timp, oamenii de prin toată țara se grăbesc să părăsească teritoriul ei, iar imaginile sunt cutremurătoare.

colaj de imagini cu un barbat care plange si o explozie provocata de racheta rusiei in ucraina Galerie
În dimineața zilei de 24 februarie 2022, Rusia a atacat Ucraina. În primele șapte ore de la atac, oficialii ucrainieni anunță că au doborât cinci avioane rusești și un elicopter, în vreme ce armata rusă susține că a distrus baze aeriene şi apărarea antiaeriană ucrainene. În acest timp, oamenii de prin toată țara se grăbesc să părăsească teritoriul ei, iar imaginile sunt cutremurătoare | Profimediaimages.ro

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunţat acţiunile militare din Donbas. El a cerut forţelor militare ucrainene să depună armele şi să plece acasă, potrivit agenţiilor de stat RIA-Novosti şi TASS.

El a avertizat că toată responsabilitatea pentru o eventuală vărsare de sânge va reveni conştiinţei Guvernului Ucrinean, declarându-se covins că trupele ruseşti îşi vor face datoria.

Citește și: Ce se întâmplă în Republica Moldova după ce Rusia și Belarus au atacat Ucraina. Maia Sandu, cerere către Parlament

Imagini tulburătoare după ce Rusia a declanșat războiul cu Ucraina

În scurt timp după anunțul președintelui rus, au început să se audă explozii în mai multe orașe din Ucraina. Potrivit CNN, şapte oraşe şi zone din țară, pe care se află inclusiv capitala Kiev, în care au fost auzite explozii, conform reporterilor de la fața locului şi a martorilor oculari.

La momentul transmiterii acestei știri, respectiv la ora 12:50, erau anunțați șapte morţi, 6 răniţi, 19 dispăruţi.

Potrivit unor oficiali, şase persoane au fost ucise, iar una rănită, într-un atac vizând o unitate militară la Podilsk, lângă Odesa. O altă persoană a fost ucisă la Mariupol.

Pentru mai multe detalii despre războiul dintre Rusia și Ucraina, accesați site-ul observatornews.ro, unde găsiți cele mai proaspete informații despre situația de la Kiev.

Război Ucraina - Rusia: Cetățenii ucraineni se grăbesc să părăsească țara

Imaginile realizate până la această oră arată blocuri afectate de explozii, autoturisme distruse și aeroporturi în flăcări.

De asemenea, stațiile de metrou sunt pline, atât pentru că acestea au devenit buncăre improvizate, cât și pentru că sunt aglomerate de oameni care transportă provizii, organizați în grupuri. Tot în subteran, alții caută soluții pentru a traversa orașul blocat.

Alții stau la cozi interminabile pentru a cumpăra bilete de tren, care să le permită să meargă în zone sigure.

Cozile sunt uriașe și pe autostrăzi, acolo unde totul este blocat, din cauza mulțimii de mașini folosite de cei care speră să ajungă într-un loc sigur. De asemenea, Kiev-ul este paralizat și șiruri de autoturisme se găsesc la benzinării.

Pe străzi, pot fi văzuți oameni care au bagajele făcute și care se încurajează reciproc în momentele dificile.

Război Ucraina - Rusia: Președintele Volodimir Zelenski, apel către civili

În acest timp, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel către cetățenii țării să meargă și să doneze sânge.

”Militarii ţin piept atacurilor în Donbas, în sud, în est, în nord. Atacul a provocat pierderi dure şi vor fi şi mai dure. Ucraina este atacată din nord, din sud, solidaritatea naţională este principalul nostru scop, dar cred că nu este singurul. (...)

Avem răniţi printre militari, avem nevoie de sânge, vă rugăm frumos să veniţi să donaţi. În acest condiţii dificile, toate companiile, toate afacerile, toţi oameni de afaceri sunt în măsură să ne decidă viitorul aşa încât vă rugăm frumos să lucraţi pentru binele societăţii, pentru binele fiecăruia dintre noi (...)

Banca Naţională are toate resurse pentru a asigura resursele statului pentru a asigura apărarea Ucrainei. Sunt recunoscător politicienilor care susţinut Ucraina şi care stau în apărarea independenţei noastre. Acum suntem cetăţenii unei singure ţări şi am început să ne apărăm libertatea”, a transmis preşedintele ucrainean.

Observator lansează campania "Gunoiul din plămânii mei", începând de joia aceasta, la Antena 1... Barack Obama, vacanță în Hawaii, în timp ce Rusia a început un război cu Ucraina. Cum a fost surprins...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x